Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Spektrum Kemi
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2013-07-17
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 200 x 25 mm
Vikt
1016 g
SAB
Uce
ISBN
9789147106707
Spektrum Kemi Grundbok (inbunden)

Spektrum Kemi Grundbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-07-17
469
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Naturvetenskap som engagerar
Som NO-lärare vet du hur spännande naturvetenskap kan vara. Det vill vi hjälpa dig förmedla. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer.

Läs mer
Sveriges mest populära NO-serie
Spektrum är en serie för teknik och naturvetenskap i grundskolans årskurs 7-9. I serien ingår förutom Spektrum Kemi även Spektrum Fysik, Spektrum Biologi och Spektrum Teknik. I varje ämne finns en Grundbok och en Lightbok, båda är stadieböcker. Med lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd olika infallsvinklar finns det något för alla i Spektrum.

Engagerande och lättillgängligt
För att få med sig eleverna behöver kunskapsstoffet vara både engagerande och lätt att ta till sig. Därför har vi lagt lika stor vikt vid intressanta frågeställningar och roliga laborationer som lättlästa texter och förklarande illustrationer. Lika noggranna har vi varit med att serien stämmer mot kunskapskrav och centralt innehåll. De tre NO-förmågorna går som en röd tråd genom hela serien, och det blir lätt för både dig och dina elever att bedöma hur de klarat av dem.

Utgår helt från kursplanen
Tillsammans med kursplanens centrala innehåll ligger förmågorna till grund för kunskapskraven, som i sin tur återspeglas i de nationella ämnesproven. Vi har mött de nya behoven genom att skapa nya moment som lyfter förmågorna, och anpassat stoffet till det centrala innehållet. Spektrum tar Lgr11 och de nationella ämnesproven på allvar!

Centralt innehåll i linje med Lgr11
I kemikursplanen lyfts de stora sammanhangen hälsa, resurshushållning, materialutveckling och miljöteknik. De har genomgående förstärkts i Spektrum Kemi, bland annat i kapitel som "Kost, hälsa och hygien, "Materialutveckling" och "Kemi - nytta, hot och vetenskap". Kemin och världsbilden, som är en rubrik i det centrala innehållet, har lyfts i såväl brödtexter som i fördjupningar under rubriken "Vetenskap i utveckling".

Sammanhangen förstärks även i de nya Perspektiv. Några exempel är "Kemikunskaper räddar liv", "Växthuseffekt och klimatförändringar", "Räcker maten", "Låt inte kemin i reklamen lura dig" och "Nanomaterial - en teknikrevolution som pågår nu".

Komponenter i serien
Digital Max Klasspaket (heldigitalt):
- Digital Max Lärare
- Digital Max Elev

Mix Klasspaket (Tryckt och Digitalt):
- Grundbok med stoff baserat på centrala innehållet i Lgr11
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med interaktiva övningar och texten uppläst
Du kan även köpa ovanstående delar separat.

Lightbok, lättare kurs med mindre textmängd
Språklabb, språkutvecklande arbetsbok kopplad till grundboken

Om författarna
Karin och Folke Nettelblad är vetenskapsskribenter med bred forskningserfarenhet inom kemi och medicin.
Christer Ekdahl, som skrivit lärarhandledningen, har lång erfarenhet av kemiundervisning och arbete på KRC, kemilärarnas resurscentrum.
Catrin Borgå arbetar som legitimerad högstadielärare i NO (förstelärare) och matematik sedan 20 år. Hon har lång erfarenhet i betyg och bedömning där hon dessutom har ett av sina uppdrag som förstelärare.
Nelli Issa arbetar som legitimerad högstadielärare i NO (förstelärare) och matematik sedan 13 år och har arbetat tillsammans med Catrin under många år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spektrum Kemi Grundbok
  2. +
  3. Spektrum Kemi Språklabb - En språkutvecklande arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spektrum Kemi Språklabb - En språkutvecklande a... av Folke Nettelblad, Karin Nettelblad, Catrin Borgå, Nelli Issa (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spektrum Kemi Grundbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spektrum Kemi Grundbok, För Kemiälskaren!
    Karl Sellergren, 29 september 2015

    Jag köpte den här boken på internet, efter 2 veckor hopplöst sökande. Jag var nästan säker på att inte denna heller skulle vara passande för mig. Jag öppnade paketet och började läsa. Snabbt kom jag in i boken och meningarna var klara och väldigt utförliga. De hade bra bilder med text under och perfekta förklaringar till olika kemiska beteckningar och annat. Allting som man behövde kunna om Kemi fanns med i den!! Jag tycker att boken är en utmärkt bok för alla från mellanstadieelever till att... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Spektrum Kemi Grundbok