M 1c (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
M-serien
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2012-04-12
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 10 mm
Vikt
670 g
SAB
Ta
ISBN
9789147106998
M 1c (häftad)

M 1c

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-04-12
600
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
M 1c Kan levereras innan julafton
M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

Ämnesplaner 2021 - Förändringarna i det centrala innehållet för matematikkurserna är inte större än att vi bedömer det som fullt möjligt att fortsatt använda de befintliga läromedlen i M-serien som grund för undervisningen. Av varierad grad i de olika kurserna är dock anpassningar nödvändiga. Via länkar här på sidan når du vårt förslag till hur dessa kan göras.

M-serien har tre spår:
 • 1a och 2a för yrkesprogram
 • 1b, 2b, och 3b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
 • 1c, 2c, 3c, 4 och 5 för naturvetenskaps- och teknikprogram.


Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson har tillsammans med Liber utvecklat en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.

M1c, M2c, M3c, M4, M5
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår. Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.

Utmärkande för M-serien:
 • Speciellt utvecklad för GY 2011
 • Tre spår, inklusive NT
 • Gott om uppgifter för färdighetsträning
 • Nivåindelade uppgifter
 • Kommunicera-uppgifter
 • Upptäck och visa-uppgifter
 • Kapitelprov
 • Blandade uppgifter
 • Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.
 • Ett läromedel som fungerar i klassrummet!


Lösningsböcker finns att köpa till M2b, M2c och M3b.

Om författarna
Martin Holmström - har verkat som gymnasielärare i matematik, fysik och naturkunskap. Han har över 30 års erfarenhet som läromedelsförfattare. Martin leder mycket uppskattade fortbildningsdagar om hur du på ett konkret sätt i klassrummet kan stimulera intresset för matematik. Eva Smedhamre - har verkat som gymnasielärare i matematik, fysik och filosofi och författat läromedel lika länge som Martin. Eva värnar om att ett läromedel ska vara lika enkelt att använda för läraren som för eleven. Jonas Sjunnesson - verkar som gymnasielärare i matematik och fysik i Skellefteå. Jonas har flera års erfarenhet av att konstruera uppgifter till de nationella ämnesproven i matematik. Lars Jakobsson - har verkat inom lärarutbildning i matematik och fysik. Han har även mångårig erfarenhet som läromedelsförfattare och gymnasielärare. Klas Nilson - är lektor i fysik vid Polhemsskolan i Lund. Han är även aktiv läromedelsförfattare i fysik och har erfarenhet av att konstruera uppgifter till de nationella ämnesproven.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. M 1c
 2. +
 3. M 3b

De som köpt den här boken har ofta också köpt M 3b av Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson (häftad).

Köp båda 2 för 1182 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av M 1c. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tidigt betyg
  Leif Ronnie Kulander, 30 maj 2017

  Jag köpte boken för att ge bort den. Dock märkte jag på en av de första sidrora beträffande andra talsystem (binära) att bokstaven A representerades av 7 bitar. Det var länge sedan någon processor använde 7 bitar. I övrigt verkade boken täcka vad som efterfrågades

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna