Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2012-08-21
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147107445
Ledarskap under stress (e-bok)

Ledarskap under stress (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-08-21
210
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ledarskap är svårt. Speciellt svårt - och speciellt avgörande - är ledarskapet i starkt påfrestande situationer. Hur gör man som chef och ledare för att situationen ska lösas på bästa sätt för alla inblandade? För att leda sin grupp, sitt företag, ja, kanske sitt land genom en svår händelse och komma någorlunda helskinnade ur den?
Den här boken fokuserar på svåra och stressande situationer men det finns mycket att lära även för vardagligt ledarskap genom en inblick i hur det är när allt ställs på sin spets. Den riktar sig därför lika mycket till studenter och praktiker inom yrken som hanterar akuta kriser - såsom läkare, sjuksköterskor, poliser och kuratorer - som till ledare i mer ?vanlig? verksamhet.

Läs mer
Boken är uppdelad i fyra delar. Den första delen innehåller presentationer av generella modeller över ledarskap och stress. Del två utgörs av teoretiska fördjupningar inom några utvalda områden som visat sig ha betydelse för ledarskap under stress. I den tredje delen redovisas erfarenheter av olika ledarskapshandlingar före, under och efter kriser och svåra påfrestningar. Den fjärde och avslutande delen handlar om olika åtgärder som kan leda till bättre ledarskap under stress.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »