Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Neurologi, bok med eLabb
Utgivningsdatum
2013-01-18
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 180 x 35 mm
Vikt
1271 g
ISBN
9789147107902
Neurologi, bok med eLabb (inbunden)

Neurologi, bok med eLabb

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-01-18
776
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Symtom och problem av neurologisk natur är vanliga inom hela det medicinska arbetsfältet, alltifrån primärvård till högspecialiserad sjukhusvård. Neurologi, skriven av landets ledande specialister i ämnet, är en lättillgänglig lärobok med förankring i diagnostisk och terapeutisk tradition i Skandinavien. I denna femte upplaga har texten genomgått en omfattande revision som avspeglar den "nya neurologin", dvs. förvandlingen från en diagnostiserande till en alltmer behandlingsinriktad specialitet. Boken beskriver den klassiska neurologiska symtomläran, diagnostiska metoder och neurologisk sjukdomslära samt täcker hela det väsentliga sjukdomspanoramat.

Läs mer
Liksom i tidigare upplagor betonas neurologins fundament i form av noggrann anamnes och klinisk analys. Ansträngningar har gjorts för att förbättra tydlighet och pedagogisk stringens samt följsamhet till moderna hygienregler. Kapitelindelningen är oförändrad, men textinnehållet i några av sjukdomskapitlen är avsevärt moderniserat.
En pedagogisk förstärkning är att ett omfattande interaktivt studiematerial, eLabbet, följer med boken. Genom eLabbet får läsarna bland annat möjlighet att öva på bokens innehåll genom kunskapsfrågor och få direkt återkoppling från författarna. De får också möjlighet att tillämpa kunskaperna på verklighetstrogna interaktiva patientfall.
Neurologi är främst avsedd för grundutbildningen av läkare och förutsätter baskunskaper i neuroanatomi, fysiologi och allmän sjukdomslära. Boken kan också användas i utbildningen av sjukgymnaster, arbetsterapeuter och sjuksköterskor; den är också utmärkt som referenslitteratur för läkare och annan vårdpersonal som inte är specialister i ämnet.

Om författarna
Docenterna Jan Fagius och Dag Nyholm är båda verksamma vid neurologiska kliniken, Akademiska sjukhuset, Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Neurologi, bok med eLabb
 2. +
 3. Internmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internmedicin av Ulf Dahlström, Stergios Kechagias, Leif Stenke (inbunden).

Köp båda 2 för 1725 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Neurologi, bok med eLabb. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 4 av 5!
  Charlotte Southstick, 10 mars 2014

  Som hobbyneurolog uppskattade jag boken valdigt mycket, men 5 av 5 i betyg hade boken fatt om flera stycken inte kants sa avkortade, spontant hade det varit fullt mojligt att ga in mer pa djupet (som t.ex delen om Hortons huvudvrk), istallet kanns da vissa delar som bara ett ytligt skrap. Annars ar den valdigt stimulerande for mitt neurointresse och jag rekommenderar den till den som vill ha en lite mer bred oversikt snarare an till den som vill fordjupa sig inom just nagot av allt det som neurologi anda behandlar.

 2. Bra lärobok i neurologi. Baserad på topografiskt tänk,...
  Läkarstudent, 10 januari 2014

  Bra lärobok i neurologi. Baserad på topografiskt tänk, utifrån symtom. Beskriver olika neurologiska sjukdomar och deras orsak, symtom och behandling.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Neurologi, bok med eLabb