Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vårdpedagogik och handledning
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2014-01-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
484 g
ISBN
9789147108053
Vårdpedagogik och handledning (häftad)

Vårdpedagogik och handledning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-01-10
379
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vårdpedagogik och handledning tar upp de pedagogiska situationer vårdgivaren deltar i med patienter och brukare, närstående och kollegor. Fokus sätts på vårdgivaren som pedagog och handledare och hur kommunikationen och samtalet stödjer denna roll.

Läs mer
Utmärkande drag
- Varje kapitel inleds med en situationsbeskrivning från en verksamhet inom vård och omsorg. Detta för att fördjupa förståelsen
- De viktigaste begreppen finns listade i början av varje kapitel
- Aktiverande uppgifter och självskattningsuppgift till varje kapitel
- Åtskilliga fallbeskrivningar
Genomgående beskrivs handledningens bärande roll som kunskapsutvecklande process utifrån kunskap, kompetens och lärande. Boken fördjupar förståelsen genom att enkelt presentera relevanta teorier och begrepp inom pedagogik, kommunikation, handledning och samtalsmetodik. I boken finns rikligt med exempel från olika områden inom vård och omsorg. Läsaren involveras därmed i den yrkesverklighet som gäller för personalen.
Varje kapitel avslutas med studieuppgifter som har en progression enligt kunskapskraven för kursen. Vårdpedagogik och handledning är skriven för gymnasiekursen med samma namn men är lika användbar i samband med kompetensutveckling för personal inom vård och omsorg.

Om författarna
Rune Johansson är chef inom habilitering. Han har lång erfarenhet inom rehabilitering och habilitering, akutsjukvård och kommunal verksamhet.
Lars Skärgren är pedagog och har arbetat som rektor och utbildningschef inom vuxenutbildning. Han har även arbetat med handledning inom socialtjänst och med personalfortbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdpedagogik och handledning
  2. +
  3. Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Planering och dokumentation av vård och omsorg ... av Jan Florin, Tyra E O Graaf, Arne Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vårdpedagogik och handledning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pedagogik
    Elle-Maret, 7 april 2015

    Jätte bra skrivet och bra förklarat med många tanke frågor och fallbeskrivning genom hela boken. Jag tycker den var lättläst och man förstod det man hade läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna