Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Frank Naturkunskap
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2013-07-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Wahlberg, Sara (förf.)
Dimensioner
265 x 195 x 15 mm
Vikt
694 g
SAB
U
ISBN
9789147109272
Frank Grön Naturkunskap 2 (häftad)

Frank Grön Naturkunskap 2

(6 röster)
Häftad Svenska, 2013-07-25
517
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Frank är en heltäckande serie i naturkunskap kurs 1b, 1a1 och 2 för gymnasium och vuxenutbildning, som passar alla. Texterna har till syfte att få eleverna medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för samhället och samhällsutvecklingen. Fokus ligger på miljö- och energifrågor samt på livsstil och hälsa, och vad detta betyder både för individen och för samhället. På perspektivsidorna finns gott om möjlighet till fördjupning och breddning. Variationen här är stor, med syfte att det alltid ska finnas någonting som väcker den enskilda elevens intresse.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Frank Naturkunskap är skriven med ett lättillgängligt språk för att passa alla elever. Texterna har till syfte att väcka intresse och att få eleverna medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för samhället och samhällsutvecklingen. Inlärningen stöttas av kunskapsmål till varje kapitel, listade centrala begrepp, ett digitalt övningsmaterial och uppgifter i tre nivåer.

Komponenter
I serien ingår faktaböcker till kurserna Naturkunskap 1a1, 1b och 2. Till kursböckerna 1a1 och 1b finns digitala övningsmaterial för att träna på basfakta. I de digitala lärarlicenserna för kurs 1a1 och 1b ingår det omfattande lärarhandledningar. Lärarhandledningen till 2-boken finns som nedladdningsbar fil. Faktaböckerna till kurs 1a1 och 1b finns även i heldigitala versioner med självrättande övningar. Till Frank Gul Naturkunskap 1b och Frank Blå Naturkunskap 1a1 finns också ett material för formativt arbete med Olof Procopé som författare. För de elever som läser kursen Naturkunskap 1a2 rekommenderar vi att de använder Frank Gul Naturkunskap 1b, som täcker både 1a1- och 1a2-kursen.
Nyhet! Till höstterminen 2022 kommer en ny upplaga av Frank Grön Naturkunskap 2, både tryckt och digitalt.

Upplägg
Kursläromedlen i Frank-serien är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst, vari det ingår olika antal kapitel. I början av varje kapitel finns kunskapskraven samt en lista på de viktigaste begreppen. Begreppsförklaringarna ligger som marginaltexter inne i kapitlet, och här finns även ordförklaringar - allt för att underlätta läsning, inlärning och förståelse. Brödtexten är en grundtext som alla bör läsa. För fördjupning och breddning finns faktarutor (Mera om ...) och så kallade perspektivsidor, för de elever som är intresserade. Teman på dessa sidor kan även användas till grupparbeten. Kapitlen avslutas med en textsammanfattning och en begreppskarta samt därefter uppgifter av olika kategorier.

Frank Blå Naturkunskap 1a1 50p för yrkesprogrammen
Frank Blå tar upp det vetenskapliga arbetssättet som är en förutsättning för att eleverna ska lära sig ett kritiskt förhållningssätt. Den andra delen handlar om frågor som rör miljön och hållbar utveckling, och hur vi ska lösa de problem som uppstår till följd av människans behov - nationellt och globalt. Den avslutande delen handlar om sex, samtycke och relationer, och de normer som ofta är knutna till sexualitet.

Frank Gul Naturkunskap 1b 100 p för de studieförberedande programmen
Frank Gul inleder med ett block om det naturvetenskapliga arbetssättet som är en förutsättning för att eleverna ska lära sig ett kritiskt förhållningssätt. Därefter följer block 2 som handlar om ekologi, vårt behov av energi och andra naturresurser, och hur vi ska lösa de problem som uppstår till följd av dessa behov - nationellt och globalt. Block 3 handla om celler och genetik, och syftar till att eleverna ska förstå och därmed kunna få en inblick i de nya biotekniker som blir allt viktigare i vårt samhälle. I block 4 gör vi en djupdykning i det som mer berör enskilda individer: Hur påverkas man av gruppen, hur värjer man sig mot det som är mindre bra och hur blir man trygg i sin identitet och sin sexualitet? Vi tar här även upp kroppens olika system och hur man bäst sköter om dem för att hålla sig frisk och må bra.

Frank Grön Nat
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frank Grön Naturkunskap 2
  2. +
  3. Spira 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spira 2 av Gunnar Björndahl, Johan Castenfors (häftad).

Köp båda 2 för 1179 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »