Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tummen upp! SO kartläggning åk 6
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2014-03-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
297 x 210 x 5 mm
Vikt
155 g
SAB
uO
ISBN
9789147110407
Tummen upp! SO Historia kartläggning åk 6 (häftad)

Tummen upp! SO Historia kartläggning åk 6

(3 röster)
Häftad Svenska, 2014-03-05
121
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Kartlägg elevernas kunskaper efter nya kunskapskraven enligt Lgr 11!
Många elever har problem med att analysera, resonera och arbeta med öppna uppgifter i SO. I Tummen upp! får eleverna utveckla sina ämnesspecifika förmågor just på den här typen av uppgifter. Övningarna i boken är utformade så att de kartlägger vilken kunskapsnivå eleven ligger på i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. Serien består av tre Tummen Upp! SO-böcker: Geografi/Samhällskunskap, Historia och Religionskunskap. Böckerna innehåller också en kunskapsöversikt i matrisform. Till varje bok finns bedömningsstöd och facit att ladda ned utan kostnad.

Läs mer
Lgr11 är uppbyggd av syften, centralt innehåll och kunskapskrav där förmågorna som eleverna ska utveckla beskrivs i syftet. Tummen upp! SO kartläggning åk 6 innehåller uppgifter som utvecklar elevernas ämnesspecifika förmågor och kartlägger hur eleven ligger till i förhållande till kunskapskraven i respektive SO-ämne. Kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till uppgifterna. Dessutom finns användbara matriser som ger elever och lärare en bra kunskapsöversikt. Till böckerna finns bedömningsstöd och facit att ladda ner som pdf-filer. I bedömningsstödet finns exempel på elevers E-, C- och A-svar på ett flertal uppgifter.
Tummen upp! SO kartläggning åk 6 kan med fördel användas som en förberedande kartläggning av elevernas kunskaper i SO inför de nationella proven eller som underlag för utvecklingssamtal och betygsättning.
Tummen upp! Geografi och Samhällskunskap kartläggning åk 6 utvecklar och kartlägger elevernas ämnesspecifika förmågor i Geografi genom att eleven får analysera hur naturens egna processer och människans verksamhet formar och förändrar livsmiljöer. Här tränas och kartläggs eleverna också på att värdera olika lösningar i hållbarhetsfrågor. Sveriges och Europas geografi är i fokus.
I Samhällskunskap utvecklas och kartläggs elevens förmåga att kritiskt granska källor, analysera olika samhällsstrukturer, uttrycka och värdera olika ståndpunkter och argumentera utifrån fakta, värderingar och olika perspektiv.
Boken tar upp det centrala innehållet i geografi och samhällskunskap för åk 4-6 i Lgr11 på ett balanserat sätt.
Tummen upp! Historia kartläggning åk 6 utvecklar och kartlägger elevernas ämnesspecifika förmågor i Historia. Här tränar eleven att se och beskriva orsaker och konsekvenser, samband mellan tidsperioder och historiens påverkan på nuet. Andra färdigheter är ett kritiskt förhållningssätt till källor och historiebruk samt att till använda historiska begrepp.
Boken tar upp det centrala innehållet för Historia åk 4-6 i Lgr11 på ett balanserat sätt. Uppgifterna till de tidsperioder som brukar behandlas i åk 4 är lite lättare. Det finns en progression i uppgifterna och tyngdpunkten i kartläggningen handlar om Sverige under 1600-, 1700-talen. Därför passar häftet bra att använda som en övningsbok genom hela åk 4-6 eller som ett kartläggningsmaterial i åk 6. Häftet rör sig även på ett övergripande plan i ämnet med till exempel i kapitlet Perioder och begrepp. Där får eleven arbeta med begrepp som förändring, likheter, skillnader, orsaker, konsekvenser och kronologi.
Tummen upp! Historia kartlägger eleverna i förhållande till kunskapskraven i Historia. På varje uppslag finns kunskapskraven som uppgifterna kartlägger angivna nedtill. I slutet av boken finns en användbar matris för elevens totala kunskapsöversikt i ämnet.
Tummen upp! Religionskunskap kartläggning åk 6 utvecklar och kartlägger elevernas ämnesspecifika förmågor i Religionskunskap. Här tränar eleven att beskriva likheter och skillnader samt att se samband mellan världsreligionerna. Eleverna bearbetar religiösa och etiska begrepp, resonerar kring livsfrågor och förklarar fornskandinaviska religiösa spår i vår samtid.
Boken tar upp det centrala innehållet för Religionskunskap åk 4-6 i Lgr11. Uppgifterna handlar om centrala tankegångar bakom
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tummen upp! SO Historia kartläggning åk 6
  2. +
  3. Tummen upp! SO Religionskunskap kartläggning åk 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tummen upp! SO Religionskunskap kartläggning åk 6 av Anna Lindstam (häftad).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Koraen

  • Boken om Historia 2 Lärarbok

    Magnus Koraen

    Levnadsvillkor under olika tidsperioder I serien Boken om Historia kan eleverna följa kvinnors, mäns och barns skilda levnadsvillkor genom tiderna. Serien lägger stor vikt vid den vanliga människans liv och förutsättningar där barnens egen histori...

Bloggat om Tummen upp! SO Historia kartläggning åk 6