Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boken om biologi
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2014-08-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 8 mm
Vikt
356 g
ISBN
9789147110650
Boken om biologi (häftad)

Boken om biologi

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-18
356
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Sveriges främste NO-inspiratör
Med inspirerande texter, bilder och praktiska övningar förklarar Hans Persson svåra saker och knepiga samband på ett enkelt sätt. Begreppen blir tydliga på samma lekfulla manér som i Boken om fysik och kemi.

Läs mer
Bygger upp elevernas NO-kunskaper
På ett enkelt och elevnära språk och med exempel hämtade ur vardagen förklarar Hans Persson de viktigaste begreppen inom biologin. Boken om biologi utgår helt och hållet från det centrala innehållet i Lgr11. Här finns begrepp och fakta för att förstå naturens samband liksom experiment och övningar för att göra jämförelser av experimenten. Varje kapitel övar elevernas förmåga att granska och motivera för att kunna ta ställning i olika frågor.

I arbetsboken använder eleverna sina kunskaper i övningar som är uppbyggda utifrån kunskapskraven.

Förutom tankeväckande texter och experiment tar Boken om biologi upp myter och sagor eller historiska inslag till de olika kapitlen.

Recept på framgångsrik NO-undervisning
Boken om biologi innehåller alla de delar som Hans Persson menar är väsentliga för en framgångsrik NO-undervisning:
- Vardagsnära språk, som eleverna känner igen, utan att göra avkall på de vetenskapliga begreppen; t.ex. cell, molekyl, bränsle, blodomlopp och fotosyntes.
- Naturvetenskapens historia i spännande texter där eleverna förstår att samhällets utveckling går sida vid sida med elevernas egna upptäckter.
- Praktiska experiment där eleverna får pröva sina hypoteser och jämföra resultat för att bli bekväma med naturvetenskapens arbetssätt.
- Frågeställningar, artiklar eller annat tankeväckande som t.ex. hållbarhetsfrågor för eleverna att granska, motivera eller ta ställning till.

Komponenter i serien
Boken om biologi Mix Klasspaket (tryckt och digitalt):
- Grundbok med fakta och förklaringar
- Arbetsbok som befäster kunskaper och begrepp
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med begreppsträning och förklarande filmer

Du kan även köpa ovanstående delar separat.

Om författarna
Författaren, Hans Persson, är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands. Han belönades 2004 med Kunskapspriset för "en exceptionellt mångsidig och inspirerande lärargärning".
Prisad av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."
Hans Persson har skrivit böckerna Nyfiken på naturvetenskap, Boken om Fysik och Kemi, Försök med Kemi, Försök med Biologi, Försök med Fysik, Försök med Matematik och Försök med NO 1-3.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om biologi
  2. +
  3. Boken om fysik och kemi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om fysik och kemi av Hans Persson (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om biologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Super!

    Lätt att förstå, många bra, fina och beskrivande bilder. Den är också lättläst boken med små frågor och funderingar och tankar.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Boken om biologi