Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Stjärnsvenska Läs i nivåer
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2014-08-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Görel Hydén
Dimensioner
215 x 156 x 35 mm
Vikt
377 g
SAB
uFc
ISBN
9789147110926

Stjärnsvenska Sagor Box nivå 6

Häftad,  Svenska, 2014-08-14
756
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stjärnsvenska är ett systematiskt uppbyggt läsbibliotek som omfattar över 200 upplevelse- och faktaböcker på 11 svårighetsnivåer. Dessutom finns 96 titlar tillgängliga i ett digitalt onlinebibliotek!

Lärarhandledning kan laddas ned kostnadsfritt, se Upplevelsepaket eller Upplevelse Box på respektive produktsida på liber.se.Stjärnsvenska är ett systematiskt uppbyggt läsbibliotek som omfattar över 200 upplevelse- och faktaböcker på 11 svårighetsnivåer. Dessutom finns 96 titlar tillgängliga i ett digitalt onlinebibliotek!

Lärarhandledning kan laddas ned kostnadsfritt, se Upplevelsepaket eller Upplevelse Box på respektive produktsida på liber.se.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Inspirationen till Stjärnsvenska är hämtad från skolan i Nya Zeeland och tankarna kring "Helhetsläsning", där läsinlärningen utgår från hela språket och har stark betoning på texternas och bildernas innehåll. Tillgång till många böcker på olika nivåerna ger eleverna möjlighet att utveckla sitt läsande i egen takt. Alla elever kan hitta en intressant bok på den nivå de befinner sig, från läsinlärning till att de läser tyst flytande. Texterna ska varken vara för svåra eller för lätta för då sker ingen utveckling.

Helt i linje med Lgr 11 ger Stjärnsvenska, med olika texttyper och temaområden, eleverna möjlighet att träna olika lässtrategier och arbeta med begreppen Fakta, Förståelse och Analys. Det handlar ju inte bara om att avkoda texten, eleverna måste också förstå vad de läser. I Stjärnsvenska ligger en stor del av uppföljningen på just läsförståelse.

Komponenter
Stjärnsvenska består av böcker för upplevelseläsning i olika genrer och faktaböcker inom flera temaområden. Materialet består av:
- Upplevelse Paket 1 (nivå 1-11), 57 titlar
- Upplevelse Paket 2 (nivå 2-11), 49 titlar
- Upplevelse Paket 3 (nivå 2-8), 40 titlar
- Fakta Paket (nivå 2-8), 40 titlar
- Sagor Paket (nivå 4-8), 24 titlar
I varje bok finns läsförståelsefrågor.

Stjärnsvenska som digitalt Onlinebibliotek
I det digitala Stjärnsvenskabiblioteket finns totalt 96 titlar, alla titlarna från Stjärnsvenska Upplevelse Paket 3, Stjärnsvenska Sagor Paket och Stjärnsvenska Fakta Paket. Detta digitala bibliotek är framtaget med stöd från Specialpedagogiska skolmyndigheten. Har eleverna surfplatta eller dator i klassrummet kan du enkelt arbeta med läsgrupper med hjälp av det digitala Stjärnsvenskabiblioteket.

Med det digitala Stjärnsvenskabiblioteket får ni:
- 96 titlar x 30 ex!
- stöd i läsinlärningen med inläst ljud till alla texter.
- möjlighet att arbeta med läsgrupper i klassrummet.
- möjlighet att anpassa innehållet efter elevernas olika behov i enlighet med Specialpedagogiska skolmyndighetens rekommendationer.
- möjlighet för dig som lärare att tilldela elever böcker på rätt nivå.
- flera olika sätt att arbeta med texten och bilderna i böckerna.
- läsförståelsefrågor till varje bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stjärnsvenska Sagor Box nivå 6
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 915 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Görel Hydén