Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2015-08-06
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 20 mm
Vikt
1441 g
ISBN
9789147110957
Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb (häftad)

Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-08-06
614
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den nya ekonomistyrningen (DNE) är ett gediget och allomfattande läromedelspaket med faktabok, övningsbok, eLabb och hemsida som behandlar allt väsentligt inom ekonomistyrning, från de traditionella teorierna och metoderna till det allra senaste inom området.
Huvudboken innehåller budgetering, resultatplanering, produktkalkylering, investeringskalkylering, intern redovisning, standardkostnader, internprissättning med mera. De tre viktigaste nyheterna i upplaga fem är kundinriktad ekonomistyrning, hållbar utveckling och ekonomistyrning av projekt.

Till boken finns ett rikt övningsmaterial i form av en övningsbok, det webbaserade studiestödet eLabbet, samt en innehållsrik hemsida med en mängd olika övningar och praktikfall och mycket mer. Dessutom ligger ett kapitel om hållbar utveckling på hemsidan vilket uppdateras kontinuerligt. Detta ger läsaren en mängd möjligheter att studera teorier och metoder men också att träna på centrala moment och testa sina kunskaper.

Läs mer
Övningsboken (köps separat) innehåller ett stort antal övnings- och diskussionsuppgifter samt "sant eller falskt"-frågor. Den är uppbyggd kring olika situationer i tillverknings-, tjänste- och handelsföretag. Samtliga övningar har utförliga lösningsförslag.

eLabbet ger dig möjlighet att träna dina kunskaper genom interaktiva kunskapsfrågor efter varje kapitel. Du kan träna på verklighetstrogna ekonomiska simuleringar och göra kunskapstester inför en tentamen. Du får också fördjupningsmaterial såsom läs- och länktips.

Hemsidan är full med ytterligare information om författarna, läromedelspaketet och hur det kan användas. Där finns även olika typer av övningar, ett kapitel om hållbar utveckling samt annat matnyttigt om området. (www.liber.se/dne)

Fokus ligger på grunderna i ekonomistyrning med en utförlig behandling av utvecklingen inom området under senare år. Idén är att behandla de eviga frågorna och den senaste utvecklingen i ett sammanhang. Nya synsätt integreras med redan etablerade och det diskuteras hur företagsspecifika förhållanden påverkar ekonomistyrningens utformning och användning.

Nyare inslag som behandlas utförligt är:
- horisontell ekonomistyrning
- processtyrning
- intäktsdrivare
- hållbar utveckling och ekonomistyrning
- värdeskapandemodellen (VCM)
- balanserat styrkort
- intellektuellt kapital
- economic value added (EVA)
- icke-finansiella nyckeltal
- benchmarking
- målkostnads- och kaizenkalkylering
- budgetlöst företagande
- aktivitetsbaserad budgetering
- icke-finansiell budgetering
- ABC-kalkylering
- ekonomistyrning av projekt

Boken är ämnad för universitet och högskola men passar även andra utbildningar såsom företagsintern utbildning, annan eftergymnasial utbildning samt självstudier. Boken kräver inga förkunskaper i ekonomistyrningsämnet.

Om författarna
Christian Ax är professor i företagsekonomi, särskilt ekonomistyrning, vid Göteborgs universitet, Handelshögskolan.
Christer Johansson är ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm och arbetar nu som vd på Precio.
Håkan Kullvén är ekonomie doktor och arbetar som lärare och forskare vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb
 2. +
 3. Den nya ekonomistyrningen Övningsbok med lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya ekonomistyrningen Övningsbok med lösningar av Christian Ax, Håkan Kullvén (häftad).

Köp båda 2 för 938 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svår bok
  Frida, 20 februari 2020

  Herregud så mycket fackliga termer och uttryck det är i boken. Jag som har svenska som modersmål var ändå tvungen att slå upp varannat ord i boken, just för den var så svår.

  Jag använde den för att skolan hade denna som kurslitteratur för Ekonomistyrning.

  Inte att rekommendera för någon.

 2. Svårläst
  Katarina , 3 februari 2016

  Boken använde jag i två kurser. Första kursen hade jag svårt med boken. Den är jätteavancerad och svårläst. När jag använde boken andra gången till en annan kurs så blev det tydligare. Så tydligen behövs det kunskaper innan man börjar läsa den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna