Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
100 svenska ledare berättar
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2013-09-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
209 x 149 x 12 mm
Vikt
286 g
SAB
Qbab,658.4
ISBN
9789147111060
100 svenska ledare berättar :  en inspirationsresa i ledarskap (häftad)

100 svenska ledare berättar : en inspirationsresa i ledarskap

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-09-23

Slutsåld

- Vad kan 100 spännande svenska ledare med sammanlagt nästan 2 000 års erfarenhet från ledande befattningar ha lärt sig om ledarskap?
- Vad har dessa ledare gemensamt - oavsett om de leder framgångsrika börsbolag, statliga myndigheter, konstmuseer, idrottslandslag med VM- och OS-guld i bagaget eller har regisserat en Oscarsnominerad svensk succéfilm?
- Vad anser ledare som Pia Sundhage, Rune Andersson, Kay Pollak, Anitra Steen, Pär Mårts, Hans Stråberg, Tommy Söderberg och 92 andra svenska ledare ligga bakom ett riktigt bra ledarskap?

Läs mer
I 100 svenska ledare berättar har Ola Jönsson Bergström och Carl-Johan Björklund intervjuat en imponerande samling ledare inom olika samhällsområden och låtit dem reflektera kring sina erfarenheter och lärdomar från ledarskapet. Författarna har, efter att ha bearbetat alla intervjuer, hittat sju gemensamma insikter som återkommer hos de allra flesta ledare:
- Passionen
- Självinsikten
- Drivet
- Lagbygget
- Tydligheten
- Delaktigheten
- Modet
Dessa insikter presenteras djupare i boken med hjälp av ledarnas egna ord. Det här är alltså ingen vanlig managementbok. Följ istället med på en lättillgänglig och inspirerande resa i ledarskap och ta del av dessa engagerade ledares samlade erfarenheter och klokskap.
"Tänk att en sådan här bok inte finns på marknaden. Jag har i alla fall inte kommit i kontakt med något liknande, där man tittar på ett större antal ledare med olika bakgrund och tar vara på deras lärdomar och insikter. Personligen känner jag en skyldighet att dela med mig av det jag lärt mig under alla år." - Dan Eliasson, generaldirektör Försäkringskassan

Om författarna
Ola Jönsson Bergström
Civilekonom, driver företaget i4 Succeed Global tillsammans med Carl-Johan. Bor med familj i Stockholm, uppvuxen i Viken. Var tennisproffs efter USA-studierna. Känsla för nya vinklar och konstellationer även utanför tennisbanan. Har ägnat de senaste tio åren åt sin passion att hjälpa ledare och deras verksamheter att få riktigt bra saker att hända. För samman, skapar genuina relationer och utmanar ledare med höga ambitioner.
Carl-Johan Björklund
Civilekonom, driver företaget i4 Succeed Global i Stockholm tillsammans med Ola. Uppvuxen i Gävle, bott länge i London och på den amerikanska östkusten. Idérik och kreativ person som uppskattar integritet, kvalitet och äkthet. Bra på att bygga broar och att utnyttja människors unika styrkor. Arbetar gärna med ledare som strävar efter att skapa långsiktiga resultat som har en positiv påverkan på världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om 100 svenska ledare berättar : en inspira...