Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2013-03-07
Upplaga
6
Förlag
Liber
Medarbetare
Rydin, Urban (förf.) / Svensson, Alf-Peter (förf.) / Wiberg, Jan (förf.)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
450 g
SAB
332.6,Qaaceb
ISBN
9789147111220
Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument: licensieringstest för värdepappersmarknaden. Delområde 1-2 (häftad)

Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument: licensieringstest för värdepappersmarknaden. Delområde 1-2

Häftad Svenska, 2013-03-07
663
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument" är en av tre böcker i en serie framtagen av Liber utifrån SwedSec:s kunskapskrav för Licensieringstest för värdepappersmarknaden. Boken är anpassad till delområde 1 och 2 i kunskapskraven och ger aktuella, grundläggande kunskaper. Kapitelindelningen följer i huvudsak delområden och mätpunkter i SwedSec:s kunskapskrav. De övriga böckerna i Libers serie är: "Finansiell ekonomi" (delområde 3) samt "Etik och regelverk på värdepappersmarknaden" (delområde 4-5).

Läs mer
SwedSec ansvarar för licensiering av anställda på den svenska värdepappersmarknaden. Syftet är att skapa och upprätthålla allmänhetens förtroende för branschen, genom att säkerställa en hög kunskapsnivå hos de anställda.

Om författarna
Mats Beckman är ansvarig för compliance inom SEB:s division Stora Företag & Institutioner och ledamot i SwedSec:s prövningsnämnd. Han har tidigare bland annat varit chefsjurist på Nasdaq OMX Nordiska Börs och kansliråd/rättssakkunnig på Finansdepartementets värdepappersmarknadsenhet. Mats har även varit expert i Marknadsmissbruksutredningen och i Värdepappersmarknadsutredningen.
Robert Dahlström är jur.kand. och har mångårig erfarenhet inom finans- och försäkringsbranschen. Han driver idag juristfirman RODA Finans & Juridik AB med specialisering inom finans och försäkring. Robert har tidigare arbetat som biträdande jurist på en advokatfirma med specialisering inom pensionsrätt, arbetat som licensierad försäkringsförmedlare samt varit ägare av och delägare i försäkringsförmedlarföretag.
Ella Grundell är idag Skattejurist på Swedbank och arbetar med internationella skattefrågor. Hon har tidigare varit verksam som bolagsjurist vid Euroclear Sweden AB, med särskild inriktning på bolagsrätt, värdepappersrätt, skatterätt och compliance-frågor. Hon har även varit expert i Fiscal Compliance Group (FISCO) i EU kommissionen samt i Aktievinstkontrollutredningen på Finansdepartementet.
Lennart Lundquist, civ.ek, arbetar på Danske Capital (Danske Bank) som Senior Project Manager inom området Wealth Management. Han har lång erfarenhet av placeringsrådgivning.
Johan Lycke är Compliance Officer på Swedbank LC&I och ledamot i SwedSec:s prövningsnämnd. Han har tidigare arbetat inom compliance och juridik på SEB och Öhman. Johan var sekreterare i Värdepappersmarknadsutredningen som resulterade i lagen om värdepappersmarknaden och i Marknadsmissbruksutredningen som resulterade i lagen om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument.
Urban Rydin är jur.dr och chef för Skattebyrån inom LRF Konsult. Han är skatteansvarig inom Lantbrukarnas Riksförbund och har uppdrag som expert i flera statliga skatteutredningar.
Alf-Peter Svensson är advokat och delägare vid Grönberg Advokatbyrå, med särskild inriktning på värdepappersmarknadsrätt. Han har lång erfarenhet från värdepappersmarknaden, bland annat som värdepappersjurist inom SEB samt som chefsjurist och Compliance Officer hos Nordiska Fondkommission.
Jan Wiberg är grundare av och Managing Partner i DuLac Familj Office Ltd. i Zurich. Han har lång erfarenhet av kapitalförvaltning från både SEB och Swedbank, i Sverige och internationellt. Jan är medförfattare till flera böcker om kapitalmarknaden och är även styrelseledamot i SNS lokalförening i Zürich och i Scientia Fund Management.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument: licensieringstest för värdepappersmarknaden. Delområde 1-2
  2. +
  3. Rådgivning på värdepappersmarknaden - licensieringstest för rådgivare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rådgivning på värdepappersmarknaden - licensier... av Mats Beckman, Magnus Björkman, Robert Dahlström, Ella Grundell, Erik Holmstrand (häftad).

Köp båda 2 för 1478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sparande, kapitalförvaltning och finansie...