Modern logistik - för ökad lönsamhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modern logistik
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2013-08-09
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
663 g
ISBN
9789147111268
Modern logistik - för ökad lönsamhet (häftad)

Modern logistik - för ökad lönsamhet

(3 röster)
Häftad Svenska, 2013-08-09
393
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Med ökad konkurrens och pressade marginaler blir logistiken allt viktigare i företagets konkurrensstrategi. Modern logistik handlar om hur logistiken aktivt kan bidra till högre lönsamhet. Boken ger både en bra helhetsförståelse för logistik, med dess strategiska betydelse för företaget, och användbara verktyg för att kunna jobba med förändring av flöden och processer.

Läs mer
Modern logistik har blivit mycket uppskattad för att den är skriven med ett enkelt språk och har många illustrerande figurer och exempel. Den pedagogiska tanken utgår från att logistiken ska förbättras, genom att förbättra leveransservicen till kunderna och minska kostnaderna för logistikaktiviteterna.
Till denna upplaga har del 3 omarbetats helt, och de två första delarna har justerats för att ytterligare öka tydligheten och läsbarheten. Del 1 Logistiksystemet ger en övergripande förståelse för hur flödena i företagets olika delar samverkar. Del 2 Logistikens verktyg presenterar olika verktyg och metoder för att analysera och förbättra logistiken. Del 3 Logistik i ett vidare perspektiv beskriver Supply Chain Management, det vill säga hur företag kan skapa gemensamma logistiklösningar, samt logistikens koppling till ett hållbart samhälle, inköps betydelse för logistiken och hur logistik kan användas i nya sammanhang, till exempel inom sjukvården.
De tre författarna - Bengt Ekdahl (t.v.), Håkan Aronsson (i mitten) och Björn Oskarsson (t.h.) - har i cirka 20 år varit verksamma vid avdelningen Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola. Författarna har tidigare arbetat inom industri och offentlig sektor. Förutom undervisning på universitetsnivå har de också under lång tid bedrivit utbildning såväl företagsinternt som för utbildningsföretag.

Om författarna
De tre författarna har i cirka 20 år varit verksamma vid avdelningen Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola. Författarna har tidigare arbetat inom industri och offentlig sektor. Förutom undervisning på universitetsnivå har de också under lång tid bedrivit utbildning såväl företagsinternt som för utbildningsföretag.
Björn Oskarsson, civ.ing., är studierektor med ansvar för utbildningen inom logistik i Linköping. Specialområden är utredningsmetodik och inköp. Han bedriver även forskarstudier i gränslandet mellan logistik och pedagogik.
Håkan Aronsson, docent, har vid sidan av undervisningen de senaste fem åren främst arbetat med forskning inom "sjukvårdslogistik". Han har tidigare arbetat mycket med mätning och styrning av logistik samt design av försörjningskedjor.
Bengt Ekdahl, tekn. dr, arbetar med utbildning inom logistik, och har bland annat forskat om logistikkostnader i olika branscher.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern logistik - för ökad lönsamhet
  2. +
  3. Logistik : grunder och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Logistik : grunder och möjligheter av Nils G Storhagen (häftad).

Köp båda 2 för 863 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »