Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samtalsfärdigheter
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2013-06-11
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
158.7,Doka,Doef
ISBN
9789147111312
Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap (häftad)

Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-06-11
290
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 17 december för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Samtalsfärdigheter - stöd, vägledning och ledarskap riktar sig till dig som vill lära dig konkreta verktyg för att vägleda, ge stöd och lösa konflikter både i yrkeslivet och privat. Innehållet fokuserar på färdigheter och beskriver hur man med hjälp av träning kan förbättra sina relationer.

Läs mer
Efter en inledning av hur samtalsfärdigheter utvecklas beskrivs konkreta färdigheter i att lyssna, bemöta kritik, uttrycka sig, förändra, motivera, medla, vägleda och hjälpa till att lösa problem. En sista tillämpande del behandlar negativa känslor i samtal och hur dessa kan övervinnas med träning. Boken ger även en psykologisk beskrivning av svårigheter i samtal, balansen mellan förändring och acceptans samt vikten av tålamod i situationer som är svåra att påverka.
Samtalsfärdigheter vänder sig till dig som arbetar inom hälsovård, service och ledarskap eller i ett annat yrke där du har nytta av god kommunikation. Innehållet lämpar sig därför mycket väl för utbildningar som betonar samtalet som verktyg.
I den andra upplagan presenteras några socialpsykologiska begrepp med koppling till samtalsfärdigheter. Den innehåller också nya referenser utifrån senaste forskningsrön.

Om författarna
Erik Rautalinko, fil.dr i psykologi, är psykolog, psykoterapeut och psykoterapihandledare och verksam inom KBT, utbildning och handledning. Han har mångårig erfarenhet av samtalsträning för olika yrkesgrupper, däribland psykologer, läkare, lärare, chefer, sjukgymnaster, socionomer och personal för rekrytering och helpdesk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap
 2. +
 3. De 7 goda vanorna : grunden för personlig utveckling och hållbart ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt De 7 goda vanorna : grunden för personlig utvec... av Stephen Covey (häftad).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra bok
  Ingela Elisabet Andersson, 25 oktober 2018

  Boken är mycket användbar för chefen, ledare, instruktör eller coach oavsett inom fritid eller yrke! Många tydliga tips och råd. Lättläst

 2. En bok som innehåller väsentlig information för den...
  Usedbeauty, 23 oktober 2013

  En bok som innehåller väsentlig information för den professionella terapeuten till varddagstalaren. Tar upp saker som man kanske inte har tänkt på, illustrerat med bra exemplen. En kortfattad till dig som vill utveckla din kommunikation färdigheter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Rautalinko

Bloggat om Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och...