Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att undervisa barn i förskolan
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2013-06-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
185 x 116 x 7 mm
Vikt
127 g
SAB
Em
ISBN
9789147111329
Att undervisa barn i förskolan (häftad)

Att undervisa barn i förskolan

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-06-03
205
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad kan undervisning innebära i förskolan? Hur kan förskollärare bidra till att barn lär sig? Hur kan man tala om undervisning i en temaorienterad och lekbaserad verksamhet? Denna andra upplaga av Att undervisa barn i förskolan möter den reviderade läroplanens skrivningar om undervisning och utbildning också i förskolan. Förskolan har en annan tradition och andra sätt att skapa förutsättningar för barns lärande och utveckling än skolan, vilket kan göra det problematiskt när förskollärare ska börja undervisa.

Läs mer
Författarna presenterar ett antal konkreta principer som är viktiga för att förskollärare ska kunna stötta barns lärande och utveckling. De utgår från förståelsen att lärande och utveckling handlar om att urskilja och skapa mönster som också fungerar bortom en här-och-nu-situation. Principerna stöds av empiri från skilda forskningsstudier som fokuserar olika innehållsfält.
Boken vänder sig i första hand till blivande och verksamma förskollärare.

Om författarna
Elisabet Doverborg, Niklas Pramling och Ingrid Pramling Samuelsson har författat en mängd böcker om förskolan och barns utveckling. De verkar vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att undervisa barn i förskolan
 2. +
 3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att undervisa barn i förskolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tummen upp

  En bok som jag absolut kommer att ha användning av i min blivande yrkesroll som förskollärare. Lätt att förstå, lätt att läsa.

 2. Bra bok!
  Miriam, förskollärare, 30 september 2014

  Boken lyfter upp begreppet undervisning och dess betydelse i förskolans sammanhang. Samtidigt som den bemöter de så kallade motsägelser som lärarna verka finna i Läroplanen (till ex. Att följa läroplanen samtidigt som man ska följa barns intresse osv. ) . Boken fortsätter med sju olika teman eller undervisningsstrategier som förklaras på ett tydligt och konkret sätt.
  Rekommenderas till alla som jobbar i förskolan!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Att undervisa barn i förskolan