Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Eriksson, Monica (red.)
Dimensioner
239 x 170 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789147111336
Salutogenes : om hälsans ursprung (häftad)

Salutogenes : om hälsans ursprung

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-08-07
458

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Salutogenes : om hälsans ursprung Kan levereras innan julafton
Denna bok ger ett vetenskapligt perspektiv på salutogenes - det goda livets ursprung. Forskningsfältet salutogenes beskrivs med utgångspunkt i människors strävan efter det goda livet, mitt i arbetet med att ta hand om barn och familj och att göra en fullödig insats inom arbetslivet, oavsett om man är ledare eller medarbetare. Principer för tillämpning i arbetslivet diskuteras också.

Boken bidrar med ny kunskap då salutogenes sätts i ett sammanhang. Författarna relaterar kunskapsområdet till hälsofrämjande och visar hur viktiga människors olika förmågor och resurser för hälsa och välbefinnande är för detta. De olika kapitlen ger en gedigen teoretisk grund och bidrar med praktiska exempel på tillämpning.

Salutogenes vänder sig till studerande inom högskola och universitet samt yrkesverksamma inom hälsofrämjande arbete, hälso- och sjukvård, folkhälsovetenskap, socialt arbete, personalvetenskap och hälsopedagogik.

Sagt om boken
[...] Läroboken utgör sammantaget en grundlig vetenskaplig presentation av teori och metod avseende hur människors förmågor och resurser kan användas i hälsofrämjande riktning." Motzi Eklöf, lektör, BTJ-häftet nr 21, 2015.

Om författaren
Monica Eriksson är politices doktor och docent i socialpolitik med inriktning på hälsofrämjande. Alla medverkande författare är verksamma inom folkhälsofrågor vid Centrum för Salutogenes, Högskolan Väst, Trollhättan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Salutogenes : om hälsans ursprung
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Eriksson