Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-05-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Tallberg Broman, Ingegerd (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
412 g
SAB
Em-c,Ohe-c
ISBN
9789147111541
Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser (häftad)

Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-09
285
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
De senaste två decennierna har det svenska samhället genomgått avgörande förändringar. Migration, globalisering, medieteknologisk utveckling och marknadsanpassning av välfärdens institutioner har haft stor påverkan på barns och ungas utbildning och lärande. Den offentliga sektorns minskade utrymme och avreglering kombinerat med ökade sociala och ekonomiska klyftor har format en skola med bristande likvärdighet och ett samhälle med ökad ojämlikhet, individualisering och växande sociala spänningar.

Läs mer
Det föreligger en uppenbar och i forskningen demonstrerad risk för att den samtida skolan allt mer delas upp i en omsorgs- och socialt inriktad förskola och skola i utsatta stadsdelar, medan vi får en allt mer kunskapsinriktad och prestationsorienterad förskola och skola i homogena medelklassområden. Men det finns även rörelser som pekar i en annan riktning och i storstädernas förortsområden kan en social mobilisering, påminnande om tidigare generationers folkbildning, skönjas. Denna mobilisering är grundad i de ungas informella lärande och svarar i hög grad på de frågor som många unga i dessa områden upplever att skolan inte gett svar på. Artiklarna i denna antologi uppmärksammar segregationens konsekvenser för utbildning och lärande, men lyfter även fram oväntade och nya perspektiv som vi behöver ha med oss när dessa frågor diskuteras. Boken är avsedd för lärarutbildningen samt för grundläggande utbildning i pedagogik, sociologi och socialt arbete. Den kan också med fördel användas i andra humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer är Ove Sernhede, professor i socialt arbete och barn- och ungdomsvetenskap, Göteborgs universitet, och Ingegerd Tallberg Broman, professor i pedagogik vid Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser
  2. +
  3. Etnisk maktordning i skola och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnisk maktordning i skola och samhälle av Elisabeth Elmeroth (häftad).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ove Sernhede