Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ensamheter
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2015-01-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
220 g
SAB
G.06
ISBN
9789147111572

Ensamheter : en utforskande brevväxling

Häftad,  Svenska, 2015-01-14
354
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ensamhet är ett mångtydigt mänskligt fenomen. Den kan vara både en tillgång och en börda. I en personlig brevväxling belyser författarna detta gåtfulla fenomen.
Vad är ensamhet? Hur kan vi förstå ensamhet? Kan vi upphäva ensamhet?

I denna brevväxling mellan författarna vänder och vrider de på ensamhet som företeelse och begrepp. I det sammanhanget berörs även andra existentiella innebörder som skuld och skam, val som görs i livet och upplevelser av tid och rum. Upplevelser av ensamhet knyts också till vårdlidande, det vill säga det onödiga lidande som orsakas av vårdande.

Breven rör sig mellan teori och det praktiskt konkreta, mellan den personliga reflektionen och den vetenskapliga förståelsen. Genom textens originella tilltal vänder sig boken inte bara till dem som möter människor i sina yrken utan också till en bred allmänhet. Ensamhet angår oss alla.

Sagt om boken
"En utmärkt berörande bok - som med ett något mer iögonenfallande och kraftfullt omslag samt ett antal sparsmakade bilder lättare lockat även en bredare läsekrets." Lektör Margareta Wiman, BTJ-häftet nr 8, 2015.

Om författarna
De tre författarna har lång erfarenhet av såväl sjukvård som akademisk forskning: Karin Dahlberg är författare och professor i vårdvetenskap. Carl-Magnus Stolt är läkare, författare och var Sveriges förste professor i humanistisk medicin. Helena Dahlberg är idéhistoriker, dansare och filosof.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ensamheter : en utforskande brevväxling
  2. +
  3. Fly från monster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fly från monster av Dermot Clemenger, Helene Arkhem (inbunden).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna