Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskapande i dans
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-06-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 13 mm
Vikt
256 g
SAB
Eabiky
ISBN
9789147111589
Kunskapande i dans : om estetiskt lärande och kommunikation (häftad)

Kunskapande i dans : om estetiskt lärande och kommunikation

Häftad Svenska, 2015-06-17
307
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan kunskapande i dans beskrivas och förstås? På vilka olika sätt förmedlas och kommuniceras dans? När äger lärprocesser rum? Det finns många frågor att ställa om vad lärande i dans kan vara. Antologin syftar till att belysa dans i olika lärandesammanhang och ur skilda perspektiv.

Läs mer
Den fyller ett behov av kurslitteratur passande för dans och rörelsemoment framskrivna i de nya läroplanerna 2011. Olika perspektiv syftar till att ge en lättillgänglig och samtidigt mångfacetterad bild av vad estetiskt såväl som kroppsligt lärande med särskilt fokus på dans kan innebära.
Här behandlas lärprocesser i, om, med och genom dans med blicken riktad mot lärande i relation till skola och utbildning. Frågor tas upp som kan inordnas under begreppen kunskapande, estetisk kommunikation, didaktik, lärande, genus och kropp. De historiska utblickarna är avsedda att visa på en både komplex och flerdimensionell utveckling. Texterna knyter an till aktuell forskning som behandlar dans och lärande som idé och praktik.
Boken är ett utmärkt läromedel, arbets- och diskussionsmaterial för lärare från förskola till gymnasium samt som kurslitteratur på lärarutbildningar generellt. Det handlar särskilt om kurser där kunskapande processer i dans och estetiskt lärande lyfts fram.

Om författarna
I denna antologi medverkar författare som representerar områden där kunskapande processer undersöks, historiskt eller praktiknära. De är verksamma inom lärarutbildningar på en rad lärosäten: Göteborgs universitet, Malmö Högskola, Gymnastik- och idrottshögskolan, Dans- och Cirkushögskolan, Umeå universitet samt Luleå Tekniska universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapande i dans : om estetiskt lärande och kommunikation
  2. +
  3. Koppla bort autopiloten : normkritiskt förhållningssätt i dansundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koppla bort autopiloten : normkritiskt förhålln... av Emelie Bardon (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kunskapande i dans : om estetiskt lärande...