Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Koncernredovisning
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2014-02-26
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 20 mm
Vikt
838 g
SAB
Qbc
ISBN
9789147111602
Koncernredovisning - Koncernredovisningens logik och teknik (häftad)

Koncernredovisning - Koncernredovisningens logik och teknik

(5 röster)
Häftad Svenska, 2014-02-26

Slutsåld

Den tredje upplagan har uppdaterats med förändringar i tillämplig lagstiftning, allmänna råd och redovisningsstandarder. Framför allt påverkar förändringar i Bokföringsnämndens allmänna råd BFNAR 2012:1 "Årsredovisning och koncernredovisning" avskrivningar av goodwill och redovisning av negativ goodwill. Boken har också kompletterats med nio nya övningsuppgifter med lösningar. I övrigt har vissa texter uppdaterats, nya exempel lagts till och förklaringar utvecklats.

Läs mer
Denna bok beskriver och förklarar koncernredovisningens logik och teknik. Syftet är att både skapa principiell förståelse för koncernen som redovisningsenhet och god kunskap i koncernredovisningens teknik.
Bokens innehåll kan sammanfattas i följande punkter:
- Koncernredovisningsteknik
- Koncernredovisningslogik
- Lagar och regler
- Analys av koncernredovisning
I boken ges en heltäckande beskrivning av såväl upprättande av koncernredovisning enligt nationella regler för icke-noterade företag, som upprättande av koncernredovisning enligt internationella regler för noterade företag.
Koncernredovisning innehåller rikligt med strukturerade och lättillgängliga exempel och övningar. Med boken följer ett lösningshäfte som innehåller utförliga lösningar till samtliga övningsuppgifter.

Om författarna
Jörgen Carlsson är lärare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Jörgen har också varit ekonomi- och koncernredovisningschef på Aspiro, tidigare noterat på Stockholmsbörsen.
Niklas Sandell är lärare och forskare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Niklas har tidigare varit verksam som controller på Aspiro och som utredare och revisor vid PwC.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Koncernredovisning - Koncernredovisningen...