Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Handbok i kvalitativ analys
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2014-12-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Bolander, Eva (förf.) / Cekaite, Asta (förf.) / Dahlgren, Lars Owe (förf.) / Elvstrand, Helene (förf.) / Forslund Frykedal, Karin (förf.) / Högberg, Ronny (förf.) / Johansson, Kristina (förf.) / Nordvall, Henrik (förf.) / Szklarski, Andrzej (förf.) / Tholander, Michael (förf.) / Westlund, Ingrid (fö
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Dd
ISBN
9789147111657
Handbok i kvalitativ analys (häftad)

Handbok i kvalitativ analys

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-12-02
346
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handbok i kvalitativ analys är en oumbärlig handbok för dig som ska skriva en akademisk uppsats baserad på kvalitativ datainsamling som exempelvis kvalitativa intervjuer, detaljerade observationer av samtal, textdokument eller fältstudier. Här får du konkreta råd och en gedigen genomgång av grundläggande aspekter av kvalitativ forskning samt redskap för att analysera data.

Läs mer
Boken redogör för olika former av kvalitativ analys och går därutöver även igenom forskarens roll, forskningsprocessen, metoder för datainsamling samt vilken metodansats som kan vara lämplig att välja. Elva olika metodansatser presenteras ingående:
- grundad teori
- hermeneutik
- diskursanalys
- aktör-nätverksteori
- fenomenologi
- fenomenografi
- interpretativ fenomenologisk analys
- textanalys
- konversationsanalys
- fältforskning
- livsberättelser
I denna andra upplaga av boken har två helt nya kapitel och metodansatser tillkommit: aktör-nätverksteorin och interpretativ fenomenologisk analys (interpretative phenomenological analysis, IPA). Även inledning, avslutning och referenser är uppdaterade.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer är Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik, och Robert Thornberg, professor i pedagogik, vid institutionen för beteendevetenskap och lärande vid Linköpings universitet. Övriga medförfattare har alla gedigna kunskaper inom sina respektive specialområden och lång erfarenhet av att handleda studenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i kvalitativ analys
 2. +
 3. Förskollärarens metod- och vetenskapsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskollärarens metod- och vetenskapsteori av Annica Löfdahl, Maria Hjalmarsson, Karin Franzén (häftad).

Köp båda 2 för 640 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok i kvalitativ analys. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra, men inte mer.
  Siri, 3 januari 2017

  Boken är bra och tydlig men text som är enkel att förstå. Tyvärr tycker jag att den förklarar tillvägagångssätten hos de olika metoderna lite för dåligt. Det borde vara mer tydligt, så att missförstånd inte kan uppstå. De förklarar med hjälp av exempel som kan upplevas lite luddigt om en inte riktigt är insatt i vad som ska utföras. Jag har inte klarat mig enbart på den information som finns i boken utan har fått söka mig till ytterligare litteratur som beskriver samma saker fast utförligare ... Läs hela recensionen

 2. Mycket användbar metodbok
  Sofie , 28 oktober 2015

  Boken innehålker bra och konkreta exempel som gör den användbar inom fler ämbesområden! Uppskattar tipsen på vidare läsning... Fler av kapitlen hade tjänat på att tydliggöra fallgropar med resp "metod"

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Handbok i kvalitativ analys