Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att utreda, forska och rapportera
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2014-07-31
Upplaga
10
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Aef
ISBN
9789147111695
Att utreda forska och rapportera (häftad)

Att utreda forska och rapportera

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-07-31
409
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
HUR GENOMFÖR JAG EN UNDERSÖKNING SOM BLIR VÄL GODKÄND?
Den här upplagan av denna klassiska metodbok utgår från användningen av de allt effektivare IKT-programmen och de stora datamängder som finns i databaser och register.

Läs mer
Informations- och kommunikationsteknologin (IKT) har öppnat helt nya möjligheter för studenter att utvecklas i sitt utrednings- och forskningsarbete. Enbart med en smarttelefon finns omedelbar tillgång till gigantiska datamängder (s.k. big data).
Boken ger de senaste svaren på frågor som Hur genomför jag intressanta, begripliga och trovärdiga undersökningar? Hur söker jag effektivt ny information? Vilka för- och nackdelar har olika utredningsmetoder? Och inte minst: Hur presenterar jag mina kreativa och kritiska förslag till problemlösning?
Att utreda, forska och rapportera är i första hand skriven för högskolestuderande. Boken presenterar flera nya modeller för den som vill ha en hållbar handledning under olika delar av utrednings- eller forskningsprocessen. Examensarbetet är "kronan på verket" vid högskolestudier, eftersom det tydligt visar den studerandes förmåga att självständigt hantera och reflektera över ett mer omfattande material. Den kunskapen är nödvändig för att kunna konkurrera på den globala arbetsmarknaden.

Om författarna
Författare är professor Lars Torsten Eriksson och docent Finn Wiedersheim-Paul, båda med omfattande erfarenhet av utredning, forskning och handledning. De har varit verksamma vid ett flertal olika lärosäten både i Sverige och utomlands, bland annat i USA, Vietnam, Indien och Australien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utreda forska och rapportera
  2. +
  3. Rapportboken - hur man skriver uppsatser, artiklar och examensarbeten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rapportboken - hur man skriver uppsatser, artik... av Lars Torsten Eriksson, Finn Wiedersheim-Paul (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att utreda forska och rapportera. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Modernt metodstöd
    Mikael Sjöholm, 18 september 2014

    Bra koppling till IT och dataanvändning. Bra modeller för hur arbetet med ett examensprojekt kan ske, steg för steg. Och utvecklat resonemang om kritiska reflektioner i analyser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna