Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Nilsson, Anders (förf.) / Rehn, Alf (förf.) / Segerstedt, Anders (förf.) / Säfsten, Kristina (förf.) / Öhman, Peter (förf.)
Dimensioner
25 x 267 x 197 mm
Vikt
1457 g
SAB
Qb
ISBN
9789147111831
Industriell ekonomi och organisering, bok med eLabb (häftad)

Industriell ekonomi och organisering, bok med eLabb

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-01-15
756
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Boken tar ett grundläggande helhetsgrepp på ämnet industriell ekonomi genom att följa processen om hur företag uppstår, utvecklas och växer. Den behandlar olika slags företag, små och stora, gamla och nya, eftersom frågeställningar och problem skiljer sig åt beroende på företagstyp.

Läs mer
Den består av åtta block som följer processen: Strategi och ansvar, Innovation och entreprenörskap, Finansiering, Organisering och ledning, Produktion, Ekonomi- och verksamhetsstyrning, Marknadsföring och försäljning samt Finansiell rapportering och analys.
Helhetsgreppet speglas också i att varje block är uppdelat i två delar. Den första presenterar grundläggande sammanhang, begrepp och modeller. Den andra erbjuder reflektioner över de modeller och teorier som tagits upp tidigare i blocket och redogör för också nya utmaningar och utvecklingar inom ämnesområdet. Boken innehåller dessutom olika slags övningsuppgifter med svar och aktuella företagsexempel, som illustrerar resonemang, begrepp och modeller.
Industriell ekonomi och organisering vänder sig främst till dem som studerar grundläggande kurser i industriell ekonomi vid universitet, tekniska högskolor och högskolor. Den riktar sig också till praktiskt verksamma civilingenjörer som vill vidareutbilda sig i industriell ekonomi.
Författarna ger en efterlängtad definition av ämnet industriell ekonomi som grundar sig i relevanta teorier, samhällsutvecklingen och studenternas framtida verklighet. De förklarar vad som skiljer ämnet från företagsekonomi och presenterar en nyanserad bild av ett fortsatt högaktuellt område.
Sagt om boken
"Boken visar på ett mycket pedagogiskt och övertygande sätt hur olika komponenter inom ämnet industriell ekonomi sätts samman till en helhet. Med syftet att vara en introduktionsbok är framställningen i första hand bred, men man lyckas ändå att fånga de viktigaste frågeställningarna inom de olika delområdena. Insprängda praktikfall ger ökad förståelse, utöver att de lättar upp och väcker intresse. Boken har alla möjligheter att bli ett standardverk inom industriell ekonomi."
Staffan Brege, professor i industriell marknadsföring, Linköpings universitet
"Ambitionerna hos författarna av det nya praktverket om Industriell Ekonomi är uttalat höga. De avser fylla ett tomrum som de identifierat - och de lyckas.
Det här är boken som jag inte visste att jag saknade när jag själv studerade Industriell Ekonomi på Chalmers i slutet av 1980-talet. Komplett med den historiska framväxten men samtidigt modern och mycket användbar.
Teorin beskrivs utförligt och kompletteras med praktiska case, vilket gör boken både mer levande och tillgänglig för alla typer av läsare. Med den här boken i kombination med kapabla lärare på universiteten kan morgondagens studenter få en praktisk förståelse för ämnet redan under studietiden."
Malin Persson, Accuracy AB

Om författarna
Boken har skrivits av tio verksamma och välrenommerade lärare vid nio lärosäten från norr till söder i vårt land (och Finland!): Lena Abrahamsson, Lars Bengtsson, Ida Gremyr, Christian Kowalkowski, Marcus Lindahl, Anders Nilsson, Alf Rehn, Anders Segerstedt, Kristina Säfsten och Peter Öhman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Industriell ekonomi och organisering, bok med eLabb
  2. +
  3. Kvalitet : från behov till användning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitet : från behov till användning av Bo Bergman, Bengt Klefsjö (inbunden).

Köp båda 2 för 1336 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Industriell ekonomi och organisering, bok med eLabb. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra upplägg
    Elin Sundström, 12 oktober 2016

    boken är skriven på ett förklarande sätt, upplägget är bra och texten är har en röd tråd som är lätt att följa

Visa alla 1 recensioner