Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
329 g
SAB
C
ISBN
9789147111855
Att undervisa om människosyner och gudsuppfattningar (häftad)

Att undervisa om människosyner och gudsuppfattningar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-08-12
327
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken tar upp frågan om människosyn och gudsuppfattningar inom religionens område ur ett generellt perspektiv, men tar även upp dessa frågor relaterat till sekulära livsåskådningar, ateism, religiös tro och vetenskap. Varje kapitel avslutas med några reflekterande frågor.

Läs mer
Det verkar bli allt vanligare i Sverige idag, men också på andra ställen i världen, att människor tycker att det är något märkligt med att tro på Gud eller att vara religiös. Gudstron utgör inte längre en reell möjlighet utan framstår för många som något oförnuftigt, irrationellt och ovetenskapligt. Vissa uppfattar till och med religion som ett direkt hot mot ett civiliserat och demokratiskt samhälle. Detta utgör en utmaning för verksamma och blivande lärare i religionskunskap, som är den huvudsakliga målgruppen för denna bok. I Att undervisa om människosyner och gudsuppfattningar finns bidrag som diskuterar mindre kända områden i och utanför "världsreligionernas" landskap, men det finns också kapitel som fördjupar och breddar perspektiven på till exempel hinduism, kristendom och islam. Boken behandlar frågan om människosyn och gudsuppfattningar inom religionens område ur ett mer generellt perspektiv, men tar även upp dessa frågor relaterat till sekulära livsåskådningar, ateism, religiös tro och vetenskap. Varje kapitel avslutas med några reflekterande frågor.

Om författarna
Författarna är alla forskare inom religionsvetenskap, religionshistoria, teologi och filosofi. De olika bidragen knyter an till skrivningarna i kurs- och ämnesplanerna för religionskunskap och är tänkta att ge lärarstudenter och lärare möjlighet att utveckla fördjupade ämneskunskaper som kan inspirera till en undervisning som står på god vetenskaplig grund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa om människosyner och gudsuppfattningar
  2. +
  3. Konstruktiv religionskritik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstruktiv religionskritik av Stefan Larsson, Olof Franck, Mikael Stenmark, Mohammad Fazlhashemi, Cristina Grenholm (häftad).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att undervisa om människosyner och gudsup...