Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att organisera marknader
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2015-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 149 x 8 mm
Vikt
197 g
SAB
Odb
ISBN
9789147111886
Dåliga kunder gör bra affärer! - ett dilemma i offentlig upphandling (häftad)

Dåliga kunder gör bra affärer! - ett dilemma i offentlig upphandling

Häftad Svenska, 2015-02-12
284
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Årligen genomförs offentliga upphandlingar till ett värde av 500-600 miljarder kronor. Alla upphandlingar ska följa lagen om offentlig upphandling (LOU), oavsett vilken typ av vara eller tjänst det rör sig om.

Läs mer
LOU bygger på idén att inköp kan och bör göras på samma sätt på alla marknader. Men det finns många slags marknader och ofta är det inte ändamålsenligt att handla enligt LOU. Genom att vara "dåliga kunder" och inte helt följa reglerna i LOU, kan offentliga organisationer göra bättre inköp. Är sådana regelbrott demokratiskt försvarbara? Författaren diskuterar offentliga organisationers inköpsverksamhet med utgångspunkt i en studie av hur upphandlingar av tjänster från managementkonsulter går till. Sådana tjänster är komplexa och ställer offentliga upphandlare inför svåra avvägningar.
Författaren diskuterar offentliga organisationers inköpsverksamhet med utgångspunkt i en studie av hur upphandlingar av tjänster från managementkonsulter går till. Sådana tjänster är komplexa och ställer offentliga upphandlare inför svåra avvägningar.

Om författarna
Staffan Furusten är föreståndare för Score (Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor) och docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dåliga kunder gör bra affärer! - ett dilemma i offentlig upphandling
  2. +
  3. Vinnande anbud : så lyckas du i offentliga upphandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinnande anbud : så lyckas du i offentliga upph... av Magnus Josephson, Eva Wenström (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dåliga kunder gör bra affärer! - ett dile...