Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Socialpsykologi - bakgrund och utveckling
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 172 x 11 mm
Vikt
400 g
SAB
Oaa
ISBN
9789147111916
Socialpsykologi : bakgrund och utveckling (häftad)

Socialpsykologi : bakgrund och utveckling

Häftad Svenska, 2015-07-06
307
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialpsykologi - bakgrund och utveckling ger en översiktlig bild av hur socialpsykologins teorier och tillämpningsområden har vuxit fram i framför allt två olika kulturella miljöer - Europa och USA mellan 1890 och 2010. Syftet är att visa på den röda tråden i de idéer som har lett fram till dagens socialpsykologi och dess koppling till psykologi och sociologi.

Läs mer
Här beskrivs hur socialpsykologin fick den form som ämnet har idag. Många viktiga teoretiker och forskare - inte minst från sociologi och psykologi - som har bidragit till att forma dagens socialpsykologi presenteras. Sammantaget utgör boken en kombinerad fakta- och uppslagsbok om socialpsykologins innehåll och utveckling.
Socialpsykologi - teorier och tillämpning, av samma författare, vidareutvecklar den förra bokens resonemang och presenterar ett antal socialpsykologiska forskningsområden som ger vägledning i möten mellan människor. Innehållet tar bland annat upp socialpsykologins forskningsområden som identitet, kommunikation, påverkan, makt, lydnad, hjälpande beteende, konflikter, aggression, attityder och relationer.
Tillsammans utgör dessa två böcker en introduktion till socialpsykologi för studenter på grundnivå i sociologi, psykologi, socialpsykologi och socialt arbete samt på lärarutbildningar och vårdutbildningar.

Om författarna
Björn Nilsson är lektor i socialpsykologi och har skrivit ett tjugotal böcker - förutom fyra verk om socialpsykologi även om kommunikation, utveckling, grupper och ledarskap. Han är för närvarande internationellt verksam i Europa, Asien, och Amerika med olika utbildningar som har socialpsykologi som grund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpsykologi : bakgrund och utveckling
  2. +
  3. Att skriva en bra uppsats

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva en bra uppsats av Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Socialpsykologi : bakgrund och utveckling