Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Folke Fichtelius, Maria (förf.) / Germeten, Sidsel (förf.) / Holm, Lars (förf.) / Lundahl, Christian (förf.) / Markström, Ann-Marie (förf.) / Moberg, Emelie (förf.) / Nilsson, Monica (förf.) / Vallberg Roth, Ann-Christine (förf.) / Wallander, Agneta (förf.)
Dimensioner
211 x 150 x 15 mm
Vikt
327 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147111954

Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-02-25
393
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna antologi handlar om utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan.

Boken är uppdelad i tre delar:
Den första delen behandlar utvärdering och bedömning i relation till den statliga styrningen av förskolan. Här beskrivs hur den statliga synen på och styrningen av utvärderingsverksamheten i svensk förskola har sett ut från 1980-talet fram till i dag och hur de statliga kraven på dokumentation får konsekvenser för bedömningen.

Den andra delen diskuterar olika frågor kring utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan till exempel utvärderingens syfte, upplägg och funktioner. Författarna ger här exempel på olika typer av bedömningspraktik.

Den tredje delen innehåller en skandinavisk utblick på utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan. Det första kapitlet är en analys av språklig bedömningspraktik på förskolor i Danmark. I det andra kapitlet analyseras och diskuteras kvalitetsindikatorer i norsk förskola i relation till barns lärande.

Boken riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma förskollärare.

Om författaren
Gunnar Åsén (red.) är professor emeritus i didaktik vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. Han har i över 25 år arbetat med utvärderingsfrågor och författat ett flertal skrifter om utvärdering.

Sagt om boken
"En omfattande antologi med totalt 14 skribenter från flera svenska universitet och högskolor och med bidrag från Danmark och Norge. Boken har tre byggstenar där forskarna först ger en bild av hur arbetet med utvärdering och bedömning utvecklats i förhållande till den statliga styrningen av förskolan under de senaste 30 åren. Vidare ger man exempel på olika bedömningspraktiker med nedslag bl.a. i förståelsen av utvärdering och bedömning samt hur arbetet med detta kan användas som utvecklingsverktyg. Det sista kapitlet ger oss bilder från Danmark och Norge. Det är en bred och djupgående antologi där såväl den blivande förskolläraren som den redan aktive får en rik verktygslåda till sitt arbete med dokumentationen av den verksamhet man är satt att arbeta i. Texterna stimulerar till reflektion över utvärderingsarbetet och hjälper till att skapa struktur i den pedagogiska bedömningen."
BTJ häftet nr 10, 2015 Lektör Ulf Mårtensson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »