Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Folke Fichtelius, Maria (förf.) / Germeten, Sidsel (förf.) / Holm, Lars (förf.) / Lundahl, Christian (förf.) / Markström, Ann-Marie (förf.) / Moberg, Emelie (förf.) / Nilsson, Monica (förf.) / Vallberg Roth, Ann-Christine (förf.) / Wallander, Agneta (förf.)
Dimensioner
211 x 150 x 15 mm
Vikt
327 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147111954
Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan (häftad)

Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan

(7 röster)
Häftad Svenska, 2015-02-25
320
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Denna antologi handlar om utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan.

Läs mer
Boken är uppdelad i tre delar:
Den första delen behandlar utvärdering och bedömning i relation till den statliga styrningen av förskolan. Här beskrivs hur den statliga synen på och styrningen av utvärderingsverksamheten i svensk förskola har sett ut från 1980-talet fram till i dag och hur de statliga kraven på dokumentation får konsekvenser för bedömningen.
Den andra delen diskuterar olika frågor kring utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan till exempel utvärderingens syfte, upplägg och funktioner. Författarna ger här exempel på olika typer av bedömningspraktik.
Den tredje delen innehåller en skandinavisk utblick på utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan. Det första kapitlet är en analys av språklig bedömningspraktik på förskolor i Danmark. I det andra kapitlet analyseras och diskuteras kvalitetsindikatorer i norsk förskola i relation till barns lärande.
Boken riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma förskollärare.

Om författarna
Gunnar Åsén (red.) är professor emeritus i didaktik vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. Han har i över 25 år arbetat med utvärderingsfrågor och författat ett flertal skrifter om utvärdering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvärdering och pedagogisk bedömning i förskolan
  2. +
  3. Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd av Anette Sandberg, Lena Almqvist, Eva Björck-Åkesson, Polly Björk-Willén, Jane Brodin (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »