Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2015-07-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Cmdd
ISBN
9789147112043
Islam : en religionsvetenskaplig introduktion (häftad)

Islam : en religionsvetenskaplig introduktion

(6 röster)
Häftad Svenska, 2015-07-20
361
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken beskriver islam och muslimsk kultur i all sin mångfald. Här ges en rik historisk bakgrund till islams uppkomst och framväxt liksom en inblick i nutida islamtolkningar och praktiker. Likheter och skillnader mellan sunnitiska och shiitiska traditioner uppmärksammas genom hela boken.

Läs mer
Bokens första del behandlar Muhammads liv och islams grundläggande skrifter. Här tas också islamisk lag, teologi, rituellt liv och sufism upp. Den andra delen rör sig genom den senare medeltiden och den tidigmoderna perioden och gör nedslag i en rad olika regioner och traditioner; från Sydostasien till Sydafrika och Spanien, från osmaner till mongoler och safavider. Bokens tredje del rör sig in i vår egen samtid, med initierade kapitel om islam och modernism, politisk islam, och islam i Europa och Förenta staterna.
Boken kan användas som litteratur på universitet och högskolor, men riktar sig även till en intresserad allmänhet. Författarna är alla ledande svenska forskare inom ämnet.

Om författarna
Redaktörer är Susanne Olsson, docent i religionshistoria vid Stockholms universitet, och Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap på Södertörns högskola. Övriga författare är alla ledande svenska forskare inom ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Islam : en religionsvetenskaplig introduktion
  2. +
  3. Ramadan : en svensk tradition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ramadan : en svensk tradition av Jenny Berglund, Simon Sorgenfrei (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Islam : en religionsvetenskaplig introduk...