Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-01-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
218 g
SAB
Em.01
ISBN
9789147112180
Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar (häftad)

Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar

(5 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-04
299
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Har det någon betydelse om lekrummet är planerat med ändamålsenligt eller neutralt material? Om hallen är placerad på neder- eller övervåning, innanför eller utanför en avdelning? Och vad sker när hallen får fungera som ett möjlighetsutrymme för lek?
I boken beskrivs på vilket sätt, och varför den fysiska miljöns erbjudanden i samspel med barn och pedagoger kan skapa antingen möjligheter eller begränsningar för barns lek, kreativitet och förhandlingar.

Läs mer
Författaren har tillbringat mycket tid, och filmat flera situationer - både lek och "vardag", i olika förskolor. Dessa observationer, tillsammans med teoretiska resonemang och pedagogernas erfarenheter ligger till grund för författarens analyser om vad som egentligen händer i det subtila samspelet mellan barn, rum och pedagoger i förskoleverksamheten.
Rum, barn och pedagoger vänder sig till blivande förskollärare, men även till redan yrkesverksamma förskollärare med intresse för att fördjupa förståelsen för fysiska rum i förskoleverksamheten.

Om författarna
Sofia Eriksson Bergström är förskollärare och fil. dr i pedagogik. Hon disputerade vid Umeå universitet 2013 och arbetar nu som lektor vid Mittuniversitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar
  2. +
  3. Att undervisa barn i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa barn i förskolan av Elisabet Doverborg, Niklas Pramling, Ingrid Pramling Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Eriksson