Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2015-08-13
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
290 x 210 x 15 mm
Vikt
557 g
SAB
O:dd
ISBN
9789147112241
Handbok i kvalitativa metoder (häftad)

Handbok i kvalitativa metoder

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-08-13
434
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Handbok i kvalitativa metoder delar forskare från olika ämnesområden med sig av sina praktiska erfarenheter av att arbeta med kvalitativa metoder.
Boken har som ambition att diskutera metodologiska frågor på ett handfast sätt, men samtidigt undvika alltför många pekpinnar. Kvalitativ metod bygger både på systematik och en öppen och prövande inställning till det forskningsprojekt man arbetar med. Genom att i denna bok låta forskare med praktisk erfarenhet av olika metoder komma till tals försöker vi att kombinera praktiska råd med reflexiv eftertänksamhet.

Läs mer
Handbok i kvalitativa metoder är indelad i tre delar. I den första delen diskuteras när det är lämpligt att använda sig av kvalitativa metoder och hur en kvalitativ undersökning kan planeras. I den andra delen går författarna in på tre huvudsakliga sätt att framställa data: intervjuer, observationer och textanalys. I denna del finns också specialkapitel om livshistorieintervjuer, fokusgruppsdiskussioner, skuggning, forskning på internet, diskursanalys samt användningen av bilder. I den tredje och avslutande delen av boken diskuteras analys av kvalitativa data och vad det kan innebära att skriva akademiskt.
I den tredje upplagan har många kapitel aktualiserats och setts över. Dessutom finns två nya kapitel: ett om samhällsvetenskapens natur och ett om att använda multimetodologi. Boken är tvärvetenskaplig och ger en bred och nyanserad bild av kvalitativa metoder och lämpar sig på metodkurser inom alla samhällsvetenskapliga utbildningar.

Om författarna
Bokens redaktörer är Göran Ahrne, professor i sociologi vid Stockholms universitet och verksam vid SCORE i Stockholm, och Peter Svensson, docent i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund. Bokens övriga medverkande författare är Martin Berg, Kristina Boréus, Barbara Czarniawska, Synneve Dahlin Ivanoff, Christian Eidevald, Ulla Eriksson-Zetterquist, Åsa Källström, Philip Lalander, Jens Rennstam, Árni Sverrisson, David Wästerfors och Peter Öberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i kvalitativa metoder
  2. +
  3. Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför vetenskap? : om vikten av problem och te... av Ulf Bjereld, Marie Demker, Jonas Hinnfors (häftad).

Köp båda 2 för 734 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok i kvalitativa metoder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Saknar systematik
    Pernilla, 19 november 2020

    Jag tyckte boken varken var bra på att i detalj beskriva hur respektive kvalitativ metod utfördes, och inte heller bra på att presentera en förståelse för det vetenskapliga synsättet och systematiken i ett vetenskapligt arbetssätt. Kan möjligen användas som uppslagsbok för att hitta andra källor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna