Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2017-03-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 23 mm
Vikt
569 g
SAB
Eabv
ISBN
9789147112296
Vårdpedagogik : vårdens kärnkompetenser från ett pedagogiskt perspektiv (häftad)

Vårdpedagogik : vårdens kärnkompetenser från ett pedagogiskt perspektiv

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-03-07
576
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att ge vård och omvårdnad medför pedagogiska utmaningar i det dagliga arbetet. Dessa utmaningar kräver kunskap om bland annat lärandeprocesser, patientundervisning, rådgivning och handledning. I boken belyser författarna pedagogiska aspekter på professionella möten med studenter, kolleger, patienter och anhöriga. Boken ger både en teoretisk orientering och en praktisk tillämpning med exempel på evidensbaserade modeller och fallbeskrivningar.

Författarna vill inspirera, problematisera och belysa ämnet vårdpedagogik och ta ett nytt grepp genom att knyta vårdpedagogiken till vårdens kärnkompetenser: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik. De sex kärnkompetenserna anges som nödvändiga i all utbildning av vårdens yrkesutövare för att kunna möta framtidens krav på en vård som kännetecknas av hög kvalitet.

Vårdpedagogik - Vårdens kärnkompetenser från ett pedagogiskt perspektiv är avsedd som kurslitteratur för sjuksköterskestudenter på grundläggande och avancerad nivå, men passar även andra yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården.

Om författarna

MARGRET LEPP, leg. sjuksköterska, fil. dr och professor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hennes forskningsområde är lärande och handledning med dramapedagogik, internationalisering och konflikthantering.
JANETH LEKSELL, leg. sjuksköterska, med. dr och docent vid Högskolan Dalarna och Uppsala universitet. Hennes forskningsområde är diabetesvård, sjuksköterskans akademiska utveckling och patientutbildning.
Samtliga medverkande författare har mångårig erfarenhet av att arbeta med och forska om olika utbildnings- och kompetensfrågor för studenter och personal verksamma inom hälso- och sjukvården.

Recension

[...] Vårdpedagogik är en läsvärd bok som på ett kärnfullt sätt belyser sjuksköterskans vida pedagogiska roll, både i mötet med patienter/familj samt vid handledning av studenter." Publiceras i BTJ-häftet nr 13, 2017. Lektör Ulf Nilsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdpedagogik : vårdens kärnkompetenser från ett pedagogiskt perspektiv
  2. +
  3. Läkande samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läkande samtal av Karin Dahlberg (häftad).

Köp båda 2 för 996 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »