Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-10-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
356 g
SAB
Vs
ISBN
9789147112388
Palliativ vård : ur ett tvärprofessionellt perspektiv (häftad)

Palliativ vård : ur ett tvärprofessionellt perspektiv

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-10-07
379
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Fokus i denna bok är det tvärprofessionella teamarbetet inom palliativ vård. Författarna går igenom den palliativa vårdens fyra hörnstenar: symtomkontroll, kommunikation, teamarbete och närståendestöd. Syftet är att bidra till kunskap och stöd för personal som arbetar med patienter i palliativt skede, från tidig till sen fas och oavsett om det är på sjukhus, i hemmet, inom kommunernas särskilda boenden eller på specifika palliativa enheter.

Läs mer
Bokens innehåll levandegörs med hjälp av en autentisk fallbeskrivning, en patient och hennes familj som läsarna får följa under tiden de får vård av det palliativa teamet. I boken finns dessutom ett kapitel om etiska konflikter och dilemman som kan uppstå i den palliativa vården.
Palliativ vård ur ett tvärprofessionellt perspektiv vänder sig till alla professioner inom palliativ vård och tar därför ett brett grepp om innehållet i palliativ vård utifrån de olika dimensioner som vården omfattar. Boken är tänkt för universitetsutbildningar inom sjukvård samt för specifika yrkesutbildningar inom vård och omsorg.

Om författarna
Redaktörer för boken är Inger Benkel, Ulla Molander och Helle Wijk. Alla tre forskar inom sjukvård och arbetar kliniskt i palliativ vård respektive på universitetets vårdutbildningar. De har olika professionell bakgrund i forma av kurator, läkare och sjuksköterska, och vill med boken betona vikten av ett fungerande teamarbete för en god palliativ vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palliativ vård : ur ett tvärprofessionellt perspektiv
  2. +
  3. Omvårdnad på avancerad nivå - - kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad på avancerad nivå - - kärnkompetenser... av Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Helle Wijk, Joakim Öhlén, Ann-Christine Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 965 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna