Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2015-11-13
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 20 mm
Vikt
878 g
SAB
Qblbe,658
ISBN
9789147112425
Service Management och marknadsföring : kundorienterat ledarskap i servicekonkurrensen (häftad)

Service Management och marknadsföring : kundorienterat ledarskap i servicekonkurrensen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-13
518
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla företag, oberoende av om kärnan i deras erbjudanden är tjänster eller varor, råkar i dag ut för servicekonkurrens, där förmågan att hantera tjänstekomponenterna i erbjudandena är nyckeln till framgång.
I denna aktualiserade och utökade upplaga av Service management och marknadsföring behandlas serviceperspektivet i affärsverksamhet, det vill säga hur man driver en verksamhet i enlighet med en servicelogik för att klara sig i servicekonkurrensen.

Läs mer
Boken behandlar utveckling och ledning av företag utifrån ett kundperspektiv, där servicelogik utgör grunden för verksamheten. Författaren beskriver begrepp, modeller och instrument för utveckling och styrning av bland annat produktivitet och lönsamhet i serviceverksamheter, marknadsföring och varumärke, tjänsteerbjudanden, tjänsteinriktad organisation och servicekultur samt intern marknadsföring. Ett kapitel ägnas åt transformering av traditionella tillverkande företag till serviceföretag.
Bokens första upplaga fick Pro Oeconomiapriset år 2002 av Finlands Ekonomförbund.
Sagt om boken
"This book will challenge companies to rethink how they should manage their services in building their competitive strength and profitability. Grönroos continues as one of service marketing"s most original and able thinkers." - Philip Kotler
"Efter att i tre årtionden ha bidragit till tjänste- och serviceforskningen befinner sig Grönroos fortfarande i frontlinjen. En kreativ bok som både behandlar etablerade begrepp och teorier och på ett personligt sätt tillför nya infallsvinklar." - Evert Gummesson, professor, Stockholms universitet
"Service management och marknadsföring ger en aspektrik introduktion till dagens mest centrala kunskapsområde inom näringsliv och förvaltning. Boken ger inte bara en grundläggande referensram för studenter utan fungerar också som ett verktyg för fördjupad förståelse hos chefer och ledare." - Jan E. Persson, Ek dr, universitetslektor, Lunds universitet

Om författarna
Christian Grönroos är professor med inriktning mot tjänste- och relationsmarknadsföring vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.
Översättare: Manne Svensson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Service Management och marknadsföring : kundorienterat ledarskap i servicekonkurrensen
 2. +
 3. Marknadsplanen : praktisk handledning för marknadsplanerare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsplanen : praktisk handledning för markn... av Bengt Eliasson, Leif Andberg (häftad).

Köp båda 2 för 967 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Service Management och marknadsföring : kundorienterat ledarskap i servicekonkurrensen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Uppdaterad och intressant
  CB, 6 april 2016

  En mycket intressant och bra bok som omfattar många delar av marknadsföring för serviceyrken av olika slag. Känns modern då den tar upp sociala medier och andra aktuella avsnitt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christian Grönroos

 • Marknadsföring i tjänsteföretag

  Christian Grönroos

  Boken förmedlar teori och praktik om extern och intern marknadsföring av tjänster. Det tjänsteorienterade synsätt och de modeller som beskrivs i boken är till hjälp vid utveckling av ett marknadsorienterat sätt att tänka också vid "business-to-bus...

Bloggat om Service Management och marknadsföring : k...