Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
583 g
SAB
Tche
ISBN
9789147112449
Linjär algebra : grundkurs (häftad)

Linjär algebra : grundkurs

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-07-14
429
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Linjär algebra Grundkurs erbjuder det kompletta materialet till den första kursen i linjär algebra vid universitet och tekniska högskolor. Boken behandlar matriser, determinanter, teorin för linjära ekvationssystem, vektorer, koordinatsystem, skalär och vektorprodukt, linjära avbildningar, linjer och plan i rymden samt andragradskurvor.

Läs mer
Dessa är grundläggande för all högre matematik och framför allt för alla matematiska tillämpningar i teknik, naturvetenskap och ekonomi. Boken är lättsamt, omsorgsfullt och utförligt skriven. Den startar med för studenten nya begrepp, som matriser och determinanter, och landar i intrikata tillämpningar av dessa i verkligheten.

Om författarna
Rikard Bøgvad är professor och har som huvudsakliga forskningsintressen potentialteori och algebraisk geometri. Han har mångårig erfarenhet av att undervisa i linjär algebra.
Paul Vaderlind är universitetslektor och fördjupar sig i diskret matematik. Han har skrivit ett tjugotal böcker om problemlösning och är dessutom mångårig lagledare för det svenska olympiadlaget i matematik. Båda författarna är verksamma vid Matematiska institutionen, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Linjär algebra : grundkurs
  2. +
  3. Linjär algebra : fortsättningskurs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Linjär algebra : fortsättningskurs av Kjell Holmåker, Ivar Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Linjär algebra : grundkurs