Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
583 g
SAB
Tche
ISBN
9789147112449
Linjär algebra : grundkurs (häftad)

Linjär algebra : grundkurs

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-07-14
519
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Linjär algebra Grundkurs erbjuder det kompletta materialet till den första kursen i linjär algebra vid universitet och tekniska högskolor. Boken behandlar matriser, determinanter, teorin för linjära ekvationssystem, vektorer, koordinatsystem, skalär och vektorprodukt, linjära avbildningar, linjer och plan i rymden samt andragradskurvor.

Läs mer
Dessa är grundläggande för all högre matematik och framför allt för alla matematiska tillämpningar i teknik, naturvetenskap och ekonomi. Boken är lättsamt, omsorgsfullt och utförligt skriven. Den startar med för studenten nya begrepp, som matriser och determinanter, och landar i intrikata tillämpningar av dessa i verkligheten.

Om författarna
Rikard Bøgvad är professor och har som huvudsakliga forskningsintressen potentialteori och algebraisk geometri. Han har mångårig erfarenhet av att undervisa i linjär algebra.
Paul Vaderlind är universitetslektor och fördjupar sig i diskret matematik. Han har skrivit ett tjugotal böcker om problemlösning och är dessutom mångårig lagledare för det svenska olympiadlaget i matematik. Båda författarna är verksamma vid Matematiska institutionen, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Linjär algebra : grundkurs
 2. +
 3. Introduktion till högre studier i matematik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till högre studier i matematik av Robert Johansson, Lars-Daniel Öhman (häftad).

Köp båda 2 för 836 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Linjär algebra : grundkurs. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stökigt intryck
  Susie Gunnarsson, 1 oktober 2019

  Boken var svår att orientera sig i. Övningar mitt i kapitel, svårt att förstå vilket kapitel man slagit upp, likaså i facit.
  Sjukt mycket slarvfel i facit vilket gjorde att jag ibland tvivlade på facit istället för att förmoda att jag räknat fel.
  Ett plus för det lättsamma språket vilket gjorde exemplen lite trevliga att läsa och förstå, men det är inte något som jag värdesätter före det jag förväntar mig från en bok i linjär algebra.

Visa alla 1 recensioner