Relationella perspektiv på handledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Clinton, David (red.)
Dimensioner
209 x 148 x 15 mm
Vikt
384 g
SAB
V
ISBN
9789147112494

Relationella perspektiv på handledning

Häftad,  Svenska, 2018-03-07
489
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Relationella perspektiv på handledning betonar hur samspelet som uppstår mellan patient och terapeut, och även mellan terapeut och handledare, kan användas för att hjälpa patienten att tillfriskna och terapeuten att utvecklas.

Boken grundar sig på teoretisk litteratur och empirisk forskning som i allt högre grad understryker relationens betydelse för såväl behandling som handledning. Kapitlen i boken tar upp frågor som relationella perspektiv på handledning av individuell psykoterapi, gruppbehandling, arbete med barn och ungdomar, socialt arbete, familjeterapi, läkares arbete, internetbaserade behandlingsinsatser och psykoterapiutbildning.

Relationella perspektiv på handledning vänder sig till personer med olika yrkesbakgrund och teoretiska utgångspunkter och är relevant för alla former av behandlingsarbete där människor möts. Med hjälp av praktiska exempel illustrerar författarna hur relationella perspektiv kan användas och integreras i arbete med utmanande kliniska situationer för att öppna dörrar till förändring.

Om författarna
Redaktörer för boken är Rolf Holmqvist, professor emeritus i klinisk psykologi vid Linköpings universitet, psykolog och psykoterapeut och David Clinton, docent i psykologisk medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm, forskningschef vid Institutt for spiseforstyrrelser i Oslo, psykolog, psykoterapeut och psykoanalytiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationella perspektiv på handledning
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »