Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2016-01-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
245 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147112562
Levande socialt arbete : vardagsliv, sörjbarhet och sociala orättvisor (häftad)

Levande socialt arbete : vardagsliv, sörjbarhet och sociala orättvisor

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-01-27
331
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vart är det sociala arbetet på väg? Har vi tappat bort det förebyggande arbetet till förmån för utredning och riskminimering, där hjälpsökande klientifieras och blir patienter?
Den här boken lyfter fram det som är grunden i det sociala arbetet - att möta människor i deras vardag för att förstå, förklara, stötta och hjälpa utan att reproducera föreställningar och fördomar; att flytta ut det sociala arbetet från kontoren och närmare människors vardagsliv.

Läs mer
Författaren har deltagit i olika forskningsprojekt, till exempel om arbetets organisering på ett socialkontor, ett annat om inklusion/exklusion av unga personer med invandrarbakgrund i Europa. Många konkreta exempel levandegör inte bara det sociala arbetets strukturer utan också de människor som berörs av detta. Boken avslutas med en presentation av ett mer teoretiskt ramverk för ett levande socialt arbete.
Boken vänder sig till studenter på socionomprogrammet men även till studerande på andra utbildningar riktade mot vård och omsorg samt till yrkesverksamma inom socialt arbete, sjukvård, kriminalvård och skola.

Om författarna
Marcus Herz är lektor i socialt arbete vid Malmö Högskola. Hans forskning handlar i huvudsak om socialt arbete och makt, samt kön, etnicitet och ras. Herz var redaktör för boken Kritiskt Socialt Arbete (också Liber).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande socialt arbete : vardagsliv, sörjbarhet och sociala orättvisor
  2. +
  3. Socialt arbete : en grundbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt arbete : en grundbok av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Sune Sunesson, Marcus Knutagård (häftad).

Köp båda 2 för 860 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Herz