Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2016-01-25
Upplaga
20
Förlag
Liber
Dimensioner
300 x 210 x 12 mm
Vikt
574 g
SAB
Qbc
ISBN
9789147112593
Den nya affärsredovisningen Lösningar (häftad)

Den nya affärsredovisningen Lösningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-01-25
178
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den nya affärsredovisningen vägleder studenten genom hela lärprocessen. Serien består av en faktabok, en övningsbok och en lösningsbok. Böckerna säljs separat. Det pedagogiska upplägget med faktarutor, figurer, verklighetsanknutna fallstudier och övningsuppgifter underlättar inlärningen och hjälper studenten att greppa redovisningen på djupet. Den nya affärsredovisningen är Sveriges äldsta och mest använda redovisningsbok med marknadens starkaste pedagogiska upplägg - både lärare och studenter uppskattar hur grunderna i redovisning successivt byggs på med nya utmanande redovisningsområden.

Läs mer
Boken behandlar grundläggande redovisning med en stark teoretisk förankring. Den tar upp extern redovisning, ekonomisk planering och kontroll ur ett redovisningsperspektiv samt belyser budgetering, löpande redovisning, årsbokslut och räkenskapsanalys. I den 20:e upplagan har både språk och innehåll vässats ytterligare och boken har fått en ännu tydligare redovisningsprofil.
Exempel på förändringar i upplaga 20:
- Kapitel 1 till 3 har renodlats med fokus på redovisning och inte ekonomistyrning vilket gör att mer allmänna, teoretiska, resonemang är i förgrunden.
- Tydligare koppling av bokföring till redovisningsteori och för att därmed öka förståelsen för grundläggande redovisningsproblem.
- Ökat fokus på analys av kassaflöde.
- Stärkt koppling mellan övningsbok och huvudbok. Ett exempel är i kapitel där även övningsboken numera har räkneuppgifter om kundförluster där moms är med.
- Ny lagstiftning och normutveckling inom redovisningsområdet har arbetats in i läroboken - såväl nya krav på redovisningen som uppdaterade skatteregler återfinns i den nya upplagan
Boken är avsedd för grundläggande kurser inom redovisning. Med sitt pedagogiska upplägg är den också lämplig för övrig eftergymnasial utbildning samt företagsintern utbildning.
I ett samarbete med Visma medföljer marknadens mest populära redovisningsprogram - Visma e-ekonomi.

Om författarna
Per Arvidson är lärare och forskare vid Företagsekonomiska institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet och konsult i Blueberryhill Management Consulting.
Thomas Carrington är lärare och forskare inom redovisning och revision vid Stockholms universitet. Han är läroboksförfattare i redovisning och revision på högskolenivå.
Gustav Johed är lärare och forskare vid Stockholms universitet. Han undervisar främst i externredovisning och forskar om redovisningens roll i bolagsstyrning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den nya affärsredovisningen Lösningar
  2. +
  3. Den nya affärsredovisningen Övningar

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya affärsredovisningen Lösningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. stavfel och fel i facit
    Elin, 27 oktober 2016

    Full av stavfel, och uppgifterna som anges i övningarna i boken stämmer inte överens med de som finns i svarsboken.
    Är egentligen bara en exakt kopia på övningsboken, så vill man mot förmodan slösa sina pengar så kan man bara köpa den här, täcka över svaren och slippa utgiften för övningsboken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den nya affärsredovisningen Lösningar