Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-03-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
209 x 146 x 6 mm
Vikt
260 g
SAB
Qbab,Doka
ISBN
9789147112746
Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar (häftad)

Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-03-06
368
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I Medarbetarskap - så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar beskriver författarna hur man kan utveckla medarbetarskap med hjälp av dialog och samspel.
Även om visioner och strategier är mycket väl utformade kan de bli betydelselösa om de inte betyder något för medarbetarna i det dagliga arbetet. Medarbetarna kan vara engagerade i andra frågor och ha andra intressen än de som chefer på olika nivåer har. För att kunna skapa ett utvecklat medarbetarskap behövs ofta ett förändrat ledarskapsbeteende som betonar medarbetarnas betydelse och involverar dem i skapandet av organisationen. Det handlar också om att utveckla relationer baserade på ömsesidighet och förtroende snarare än kontroll och tvång.

Läs mer
Boken vänder sig i första hand till chefer som vill utvecklas i sin roll som ledare men även till HR-specialister och andra som vill förstå samspelet på arbetsplatsen med syftet att utveckla en välfungerande organisation.

Om författarna
Runar Heggen har etablerat och byggt upp ett av Norges största konsultföretag inom karriärvägledning och förändringsprocesser. Han har under 20 år arbetat med att hjälpa individer och grupper att hitta sina personliga resurser och ta dessa i bruk i arbete och fritid.
Stefan Tengblad är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde och har studerat medarbetarskap sedan millennieskiftet.
Johan Velten har arbetat som organisationskonsult under 35 år, de senaste 15 åren med huvudfokus på arbetsglädje och medarbetarnas betydelse för resultaten och arbetsmiljön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar
  2. +
  3. Självledarskapet och en-minuts-chefen : bli mer effektiv med hjälp av magin i självledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självledarskapet och en-minuts-chefen : bli mer... av Ken Blanchard (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En modern och mycket användbar bok
    Pixie, 23 november 2017

    Den är uppenbarligen skriven av fyra kloka och erfarna män. Jag känner bara lättnad och tacksamhet efter att ha läst den i en situation när jag var närmast desperat och på gränsen att ge upp efter tre år i en totalt dysfunktionell arbetsgrupp.

    Boken är bra för både anställda och de som har olika ledande positioner på en arbetsplats. Den är också bra för olika arbetsgrupper som har ett delat ansvar t.ex. i ekonomiska föreningar och intresseföreningar där många anser sig ha olika rä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna