Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-03-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
209 x 146 x 6 mm
Vikt
260 g
SAB
Qbab,Doka
ISBN
9789147112746
Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar (häftad)

Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-03-06
495
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar Kan levereras innan julafton
I Medarbetarskap - så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar beskriver författarna hur man kan utveckla medarbetarskap med hjälp av dialog och samspel. Även om visioner och strategier är mycket väl utformade kan de bli betydelselösa om de inte betyder något för medarbetarna i det dagliga arbetet. Medarbetarna kan vara engagerade i andra frågor och ha andra intressen än de som chefer på olika nivåer har.

För att kunna skapa ett utvecklat medarbetarskap behövs ofta ett förändrat ledarskapsbeteende som betonar medarbetarnas betydelse och involverar dem i skapandet av organisationen. Det handlar också om att utveckla relationer baserade på ömsesidighet och förtroende snarare än kontroll och tvång.

Boken vänder sig i första hand till chefer som vill utvecklas i sin roll som ledare men även till HR-specialister och andra som vill förstå samspelet på arbetsplatsen med syftet att utveckla en välfungerande organisation.

Sagt om boken
"Hur man ser på ledarskap och medarbetarskap är till stora delar kulturbundet. Författarna till denna intressanta bok utgår från den skandinaviska synen på ledaren som en del av teamet. [...] Medarbetarskap är en klok, tankeväckande och konkret bok. Den är fri från klyschor och vänder sig till ledare som vill få medarbetarna att ta initiativ, känna ansvar och bidra till en bra arbetsmiljö." Erika Storme Martinger, lektör, BTJ-häftet nr 11, 2017.

Om författarna
Runar Heggen har etablerat och byggt upp ett av Norges största konsultföretag inom karriärvägledning och förändringsprocesser. Han har under 20 år arbetat med att hjälpa individer och grupper att hitta sina personliga resurser och ta dessa i bruk i arbete och fritid. Stefan Tengblad är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde och har studerat medarbetarskap sedan millennieskiftet. Johan Velten har arbetat som organisationskonsult under 35 år, de senaste 15 åren med huvudfokus på arbetsglädje och medarbetarnas betydelse för resultaten och arbetsmiljön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar
 2. +
 3. Chefskap, ledarskap och medarbetarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chefskap, ledarskap och medarbetarskap av Thomas Andersson, Lucia Crevani, Ulla Eriksson-Zetterquist, Stefan Tengblad (häftad).

Köp båda 2 för 904 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medarbetarskap : så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En modern och mycket användbar bok
  Pixie, 23 november 2017

  Den är uppenbarligen skriven av fyra kloka och erfarna män. Jag känner bara lättnad och tacksamhet efter att ha läst den i en situation när jag var närmast desperat och på gränsen att ge upp efter tre år i en totalt dysfunktionell arbetsgrupp.

  Boken är bra för både anställda och de som har olika ledande positioner på en arbetsplats. Den är också bra för olika arbetsgrupper som har ett delat ansvar t.ex. i ekonomiska föreningar och intresseföreningar där många anser sig ha olika rä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna