Vårdandets idé (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2015-12-14
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
212 x 147 x 5 mm
Vikt
126 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147112760
Vårdandets idé (häftad)

Vårdandets idé

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-12-14
240
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vårdande berör alla människor, och människan har en inneboende vilja att vårda. Det naturliga vårdandet är en naturlig del av människans liv men ibland behövs även olika former av yrkesmässigt vårdande.

Risken är stor att vårdandets innersta idé glöms bort i dagens högteknologiska hälso- och sjukvård, och att vårdandet i stället blir utövande av metoder. Det är viktigt att hålla vårdandets konst och de ursprungliga idéerna levande. Återinförandet av bådadera är nödvändigt för att vi ska kunna utveckla en varmare, mjukare och kvalitativt bättre vård.

Den vårdvetenskap som denna bok handlar om, och vars konturer man kan börja skönja, är en ny vetenskap med gamla traditioner. Det är en vetenskap som skapar nya visioner och möjligheter. Den har inga givna gränser, endast oanade möjligheter. Möjligheterna finns i utgångspunkterna: att vården är ett naturligt, ursprungligt mänskligt beteendemönster, att hälsa är en helhet och att vårdandet handlar om att föra vidare ett meningsbärande kulturmaterial som inte får gå förlorat i forskningsprocessen.

Vårdandets syfte är att hjälpa en annan människa att få vara och bli den hon är, samt att förmedla tro, hopp och kärlek genom att ansa, leka och lära.

Om författaren
Katie Eriksson är i dag professor emerita men fortfarande verksam inom vårdvetenskaplig forskning och handledning. Hon var under 25 år professor i vårdvetenskap vid Åbo Akademi där hon initierade och byggde upp både utbildning och forskning på akademisk nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårdandets idé
 2. +
 3. Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner och bli ditt bästa jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner oc... av Martina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katie Eriksson

 • Den lidande människan

  Katie Eriksson

  Den primära uppgiften i vården är att hjälpa den lidande människan att leva trots sjukdom och att med alla medel lindra lidandet. Lidandet är inte ett abstrakt begrepp, utan det är den lidande människan och hela hennes livssituation som är vårdvet...

 • Vårdvetenskap : vetenskapen om vårdandet - det tidlösa i tiden

  Katie Eriksson

  I samlingsverket Vårdvetenskap - vetenskapen om vårdandet kommer äntligen Katie Erikssons böcker ut i en samlad volym. Samlingsverkets innehåll bildas av de tidigare utgivna böckerna: Vårdprocessen (1979), Hälsans idé (1984), Vårdandets idé (1987a...