Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Infektionsimmunologi
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2022-01-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
24 x 228 x 166 mm
Vikt
630 g
ISBN
9789147112951

Infektionsimmunologi

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-18
624
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människan lever i en värld full av mikroorganismer - bakterier, svampar, parasiter och virus. Immunsystemet har olika strategier för att bekämpa dessa. Infektionsimmunologi förklarar hur immunsystemet är uppbyggt med utgångspunkt från hur det har skräddarsytts för att skydda människan mot hotet från mikroorganismerna.

Bokens första åtta kapitel beskriver immunologins grunder - det medfödda och det förvärvade immunsystemets uppbyggnad och funktion. Därefter följer fem kapitel som handlar om hur immunsystemet hanterar extracellulära respektive intracellulära bakterier, virus, svampar och parasiter. Det sista kapitlet ägnas åt vaccination: vilken typ av immunsvar som behövs för att skydda oss mot de olika typerna av mikroorganismer och hur vacciner konstrueras för att uppnå sådana skyddande immunsvar.

På ett lättförståeligt, strukturerat och pedagogiskt sätt förklarar författarna principerna för immunsystemet och dess strategier mot olika typer av mikroorganismer. De mest invecklade skeenden beskrivs med ett enkelt språk och boken innehåller över 250 bilder som författarna själva har ritat.

Infektionsimmunologi är skriven för studerande på läkarprogrammet. Den första delen av boken kan användas som lärobok på grundkurser i immunologi, medan den andra delen framför allt är avsedd för läkarprogrammets infektionskurs. Boken lämpar sig också på utbildningar inom farmaci, biologi och biomedicinsk laboratorievetenskap samt som fördjupningslitteratur för blivande och verksamma sjuksköterskor.

Sagt om boken
"Mycket fina illustrationer i färg (av författarna) följer alla kapitel och skapar överskådlighet. Trots alla, till synes svåra, begrepp lyckas Agnes Wold och Johan Mölne på ett härligt sätt göra texten lättillänglig. Det är stort! [...] Sammantaget en alldeles utmärkt bok för alla som behöver sätta sig in i detta område, inte minst för läkarstuderande och som uppdatering för verksamma läkare!" Helhetsbetyg: 5 av 5. Per Björgell, lektör, BTJ-häftet nr 5, 2022.

Om författarna
Agnes Wold är professor och överläkare i klinisk bakteriologi samt specialist i klinisk immunologi vid Göteborgs universitet. Johan Mölne är docent och överläkare i klinisk patologi vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Infektionsimmunologi
  2. +
  3. Infektionsmedicin : kliniska situationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Infektionsmedicin : kliniska situationer av Bertil Christensson, Per Björkman, Sara Cajander, Britt-Marie Eriksson, Vanda Friman (häftad).

Köp båda 2 för 1156 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Infektionsimmunologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Imponerande i både bredd och djup!
    Anders Nilsson, 25 mars 2024

    Lättlästa introduktioner för den som vill få översikt, och mycket ingående fördjupningar. Rikligt illustrerad, vilket stöttar förståelsen och ökar läsbarheten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna