På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2017-01-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 180 x 11 mm
Vikt
270 g
SAB
Ea
ISBN
9789147112975
Juridik för lärare (häftad)

Juridik för lärare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-26
271
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Juridik för lärare är särskilt framtagen för att användas på de juridiska kurser som ingår i förskollärar- och lärarprogrammen. Boken fungerar också utmärkt som handbok för redan verksamma förskollärare och lärare när de behöver få konkreta svar på juridiska frågor som uppstår i den dagliga verksamheten.

Läs mer
Varje dag ställs förskollärare och lärare inför juridiska frågor. Det kan handla om tillsynsansvar, rätten att omhänderta en elevs mobil under en lektion eller vad som gäller för elevers inflytande över sin skolgång. Juridik för lärare ger tydliga och överskådliga svar på sådana frågor.
Boken redogör för regler kopplade till förskollärarens och lärarens roll som tjänsteman, regler om handläggning samt offentlighet och sekretess. De centrala reglerna i skollagen, som handlar om skolplikt, barns och elevers utveckling mot målen, trygghet och studiero samt inflytande, presenteras ingående. Kränkande behandling och diskriminering har fått ett eget kapitel. Bokens avslutande del handlar om vårdnadshavares och föräldrars beslutanderätt och rätt till information.

Om författarna
Författarna är samtliga verksamma vid juridiska institutionen vid Umeå universitet och har bred erfarenhet av undervisning i skoljuridik, både för rektorer och lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik för lärare
  2. +
  3. Lära till lärare: Att utveckla läraryrket, vetenskapligt förhållningssätt och vetenskaplig metodik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lära till lärare: Att utveckla läraryrket, vete... av Jörgen Dimenäs (häftad).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Juridik för lärare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Överskattad
    SvartVit, 15 mars 2021

    Gav tyvärr inte så mycket som kursbok, svårläst och ostrukturerad. Finns kanske bättre böcker som tar upp de aspekter denna behandlar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna