Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2019-09-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
242 x 170 x 15 mm
Vikt
544 g
SAB
Vp
ISBN
9789147113002
Säker vård : nya perspektiv på patientsäkerhet (häftad)

Säker vård : nya perspektiv på patientsäkerhet

Häftad Svenska, 2019-09-19
492
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Trots flera decenniers arbete med att öka patientsäkerheten drabbas över 100 000 människor varje år av vårdskador i Sverige, vilket orsakar stort mänskligt lidande och höga samhällskostnader. Ett alltför stort fokus på när saker har gått fel, och för lite fokus på när saker har gått rätt, kan ha bidragit till att vi inte har nått bättre resultat.

Läs mer
I Säker vård - nya perspektiv på patientsäkerhet redovisas ett nytt sätt att tänka kring patientsäkerhet. Bland annat beskrivs begreppen Safety I och Safety II samt metoden FRAM som illustreras med praktiska exempel. Dessutom får läsaren kunskap om sambanden mellan patientsäkerhet, kvalitet, säkerhetskultur och arbetsmiljö. Boken belyser såväl systemperspektivet som de överväganden på individnivå som måste göras dagligen. Varje kapitel speglar områden med hög relevans för det fortsatta patientsäkerhetsarbetet.
Bokens riktar sig till studerande och verksamma inom hälso- och sjukvård men också tjänstemän och politiker med inflytande över hälso- och sjukvården.

Om författarna
Synnöve Ödegård (red.) är leg. sjuksköterska och doktor i folkhälsovetenskap med lång erfarenhet av patientsäkerhetsarbete på nationell nivå. Hon är den första i Norden som i sin avhandling använde ett systemperspektiv på patientsäkerhetsfrågorna. Bokens medförfattare är framstående forskare och experter inom sina respektive områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Säker vård : nya perspektiv på patientsäkerhet
  2. +
  3. Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskning och klinisk praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskn... av Ania Willman, Christel Bahtsevani, Roland Nilsson, Boel Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 868 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Synnöve Ödegård

  • Patientsäkerhet : teori och praktik

    Synnöve Ödegård

    Patientsäkerhet berör alla som arbetar med hälso- och sjukvård oavsett var och på vilken nivå man arbetar. Den här antologin breddar och fördjupar perspektivet på patientsäkerhetsfrågorna. Patientsäkerhet - teori och praktik tar utgångspunkt i akt...