Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2017-01-26
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
245 g
SAB
Oeaaa-c,Oeaa-c
ISBN
9789147113057
Person och avtal : en kortfattad inledning till person- och avtalsrätten (häftad)

Person och avtal : en kortfattad inledning till person- och avtalsrätten

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-26
323
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En klar och koncis beskrivning av två grundläggande civilrättsliga rättsområden, nämligen personrätten och avtalsrätten. De båda områdena hänger samman genom att personrätten anger förutsättningarna för att en person ska kunna rättshandla överhuvudtaget. Bokens tonvikt ligger dock på den avtalsrättsliga delen. Tillgänglig även som e-böcker med utdrag ur personrätten respektive avtalsrätten.

Läs mer
Den personrättsliga delen tar upp grundbegrepp såsom fysiska och juridiska personers rättskapacitet samt innebörden av rättslig handlingsförmåga. Den avtalsrättsliga delen behandlar frågor kring olika avtalstyper och hur avtal sluts enligt avtalslagens system. Distansavtalslagens särreglering uppmärksammas liksom avtal som berör rättssubjekt i olika stater. Avslutningsvis finns en lista med ordförklaringar samt en bilaga med lagtext som gör det möjligt att läsa boken utan tillgång till särskild lagtextsamling.
Det som skiljer denna bok från många andra juridikböcker är att den inte kräver förkunskaper eller någon erfarenhet av juridisk text. Boken kan därför med fördel användas vid olika typer av juridisk grundutbildning inom universitet, högskolor och andra utbildningsinstitut samt inom bank- och finansutbildningar.
I denna fjärde upplaga (2017) har en omfattande översyn och komplettering gjorts, bl.a. har varje kapitel försetts med några diskussionsfrågor.

Om författarna
Per Henning Grauers är universitetslektor i juridik med inriktning mot fastighetsvetenskap. Han är verksam inom fastighetsmäklar- och fastighetsföretagarutbildningarna vid Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Person och avtal : en kortfattad inledning till person- och avtalsrätten
  2. +
  3. Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs av Lars Heuman (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Henning Grauers