Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2017-04-28
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
572 g
SAB
Oep
ISBN
9789147113125
Svensk kriminalpolitik (häftad)

Svensk kriminalpolitik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-04-28
576
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kriminalpolitiken är idag ett mycket uppmärksammat område och en strategiskt viktig fråga för de politiska partierna. Lagstiftningen och de politiska åtgärderna - liksom den verksamhet som bedrivs av polis, åklagarmyndigheter, domstolar och kriminalvård - har en tydlig moralisk dimension, som handlar om såväl samhälleliga värderingar som den enskildes integritet.

Läs mer
Boken beskriver och analyserar den svenska kriminalpolitikens utveckling från en institutionsbaserad och straffbetonad kriminalpolitik i statens regi, över välfärdsstatens sociala ingenjörskonst, till dagens "nya" kriminalpolitik med växande betoning på liberala styrningsmodeller, kontroll och risktänkande. Strafftänkandet har fått en renässans, samtidigt som brottsoffren uppmärksammas allt mer.
I denna reviderade och utökade upplaga diskuterar författarna särskilt vilken betydelse EU-medlemskapet har haft för den svenska kriminalpolitiken samt hur den förändrade situationen i världen - inte minst hotet från terrorismen och de ökade flyktingströmmarna - lett till en gradvis sammansmältning av kriminalpolitiken med säkerhetspolitiken.

Om författarna
Robert Andersson är lektor och docent i kriminologi vid Linnéuniversitetet i Växjö.
Roddy Nilsson är professor i historia vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk kriminalpolitik
  2. +
  3. Fallna kvinnor : när samhällets bottensats skulle lära sig veta hut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallna kvinnor : när samhällets bottensats skul... av Eva F Dahlgren (pocket).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna