Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2017-03-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Elvander, Fredrik (form)
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
328 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789147113200
Marknadsstaten : om vad den svenska staten gör med marknaderna, och marknaderna med staten (häftad)

Marknadsstaten : om vad den svenska staten gör med marknaderna, och marknaderna med staten

Häftad Svenska, 2017-03-28
357
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under de senaste decennierna har många verksamheter förts över från stat och kommun till företag som agerar på marknader. Men den svenska staten är fortfarande djupt engagerad i marknaderna. Den har utvecklat en särskild marknadspolitik och en fjärdedel av de statliga myndigheterna har som huvuduppgift att organisera marknader.

Läs mer
Samtidigt är marknadspolitiken abstrakt och svårfångad, och myndigheterna arbetar främst med mjuka och otydliga påverkansmetoder. Trots alla insatser finns det en utbredd tro på att marknader fungerar bäst om de lämnas ifred.
Statens politik ger utrymme för andra att utöva makt. Genom djupstudier av konsument-, el- samt post- och telemarknaderna åskådliggör författarna till den här boken hur myndigheterna samarbetar med säljarna och hur säljarna får en stark position.
Boken riktar sig till alla som är intresserade av den moderna statens omvandling: lärare och forskare vid universitet och högskolor, politiker, tjänstemän i stat och näringsliv och den samhällsintresserade medborgaren.

Om författarna
Catrin Andersson är doktor i statsvetenskap. Magnus Erlandsson är lektor i ledarskap vid Malmö högskola. Göran Sundström är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet och verksam vid Score (Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknadsstaten : om vad den svenska staten gör med marknaderna, och marknaderna med staten
  2. +
  3. 23 saker de inte vill att du ska veta om kapitalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt 23 saker de inte vill att du ska veta om kapita... av Ha-Joon Chang (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna