Modern reglerteknik Övningsbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2017-03-20
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 169 x 11 mm
Vikt
346 g
SAB
Pbad
ISBN
9789147113293
Modern reglerteknik Övningsbok (häftad)

Modern reglerteknik Övningsbok

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-03-20
281
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Modern reglerteknik behandlar reglertekniken, såväl ur en teoretisk som en tillämpad synvinkel. Den lämpar sig mycket väl för en första kurs i ämnet på högskolenivå, t.ex. inom högskole- och civilingenjörsutbildningar. Det är en av landets mest väletablerade läroböcker på området och bygger på material som har utvecklats i mer än 20 år i författarens egen undervisning.
Till faktaboken hör även en övningsbok med stort antal övningar samt facit.

Läs mer
Den femte upplagan (2016) har moderniserats både till form och till innehåll för att så bra som möjligt svara mot lärares och studenters behov av en komplett och aktuell kursbok. Till faktaboken finns också en övningsbok med en stor mängd övningar som tränar studentens förmåga att förstå och tillämpa innehållet i bokens samtliga kapitel. Modern reglerteknik består av 24 kapitel indelade i fem delar:
Den första delen ger en allmän introduktion till ämnet.
Del 2-4 behandlar grundläggande reglerteori. Här finns bland annat avsnitt om modellering, laplacetransformering, frekvensanalys, dimensionering av reglersystem, tillståndsmodeller, tidsdiskret reglering och fuzzy control.
Bokens avslutande del tar upp praktisk reglerteknik (komponenter, givare, signalöverföring med mera) samt simulering av reglersystem med Matlab och Simulink. Boken är främst avsedd för reglertekniska kurser på högskole- och civilingenjörsutbildningar. Ett appendix sammanfattar den nödvändiga matematiska bakgrunden.
Övningsboken innehåller en stor mängd övningar som tränar studentens förmåga att förstå och tillämpa innehållet i faktabokens samtliga huvuddelar. Dessa huvuddelar är: Introduktion i reglerteknik, Grundläggande systemteori, Analoga reglersystem, Tidsdiskret reglering, samt Givare, regulatorer, komponenter m m. Övningsboken innehåller även facit.

Om författarna
Bertil Thomas är docent vid Chalmers Tekniska Högskola och författare till ett flertal böcker inom reglerteknik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modern reglerteknik Övningsbok
 2. +
 3. Modern reglerteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern reglerteknik av Bertil Thomas (inbunden).

Köp båda 2 för 826 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bertil Thomas

 • Modern reglerteknik

  Bertil Thomas

  Modern reglerteknik behandlar reglertekniken, såväl ur en teoretisk som en tillämpad synvinkel. Den lämpar sig mycket väl för en första kurs i ämnet på högskolenivå, t.ex. inom högskole- och civilingenjörsutbildningar. Det är en av landets mest vä...

 • Personlig utveckling från grunden

  Bertil Thomas

  Denna bok handlar om hur människan fungerar mentalt och psykiskt och innehåller teorier om hur man ska göra för att lyckas med sin personliga utveckling, såväl privat som yrkesmässigt. Den handlar om mental träning, självkänsla, självkännedom, arv...

Bloggat om Modern reglerteknik Övningsbok