Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-06-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
278 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147113385
Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete (häftad)

Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete

(11 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-06-01
465
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete Kan levereras innan julafton
Författarna beskriver socialpedagogik som ett kunskapsområde i det akademiska ämnet socialt arbete och ger rikliga exempel på socialpedagogiska tillämpningar i arbete med människor i problematiska livssituationer. De närmar sig spännande professionella förhållningssätt som tar fasta på den motivation och kraft människor själva har.

Boken tar även upp framväxten av de socialpedagogiska utbildningarna samt den moderna och utvecklade socialpedagogik vi idag talar om, till exempel i samband med samhällets inkluderings- och exkluderingsprocesser.

Syftet med boken är att synliggöra pedagogikens betydelse i det sociala arbetet, vilket i ringa utsträckning beskrivits i litteratur kopplat till socialt arbete under de senaste decennierna. I praktiska exempel analyseras hur det pedagogiska tänkandet formar positiva och professionella tillämpningar av social pedagogik i socialt arbete.

I upplaga 2 har de socialpedagogiska utgångspunkterna tydliggjorts och nya arenor för socialpedagogiken presenteras. Ett nytt kapitel om socialpedagogiska vändpunktsprocesser har också tillkommit. Innehållet har breddats mot behandlingspedagoger och andra yrken som ryms inom det socialpedagogiska fältet.

Boken används på en rad socionom- och socialpedagogutbildningar, behandlingspedagogutbildningar och andra kurser och närliggande utbildningar där socialpedagogik ingår.

Om författarna
Christer Cederlund (huvudförfattare) är fil.mag. i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.
Stig-Arne Berglund är fil.dr i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Umeå universitet.

Sagt om boken
"Pedagogikens betydelse i det sociala arbetet visas övertygande på ett angeläget och spännande sätt. Omsorgsfullt och systematiskt ges en levande inblick i socialpedagogikens historia, utveckling, dagsläge och möjliga framtider. [...] I dess helhet en lärorik, intressant, tanke- och handlingsstimulerande text, som i första hand vänder sig till socionomstudenter, men som med behållning också kan läsas av den allmänt samhällsintresserade läsaren." Publicerat i BTJ-häftet nr 17, 2017. Lektör Bosse Forsén.

"[...] Boken lyfter på ett förtjänstfullt sätt fram pedagogikens del i det sociala arbetet. Förutom i utbildningssammanhang är boken en pärla inom klinisk verksamhet som bedriver råd, stöd och behandling. Ett inköp rekommenderas varmt!" Tidningen Socionomen 2017, Robert Hellsing.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete
  2. +
  3. MI Motiverande samtal i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt MI Motiverande samtal i socialt arbete av Barbro Holm Ivarsson, Liria Ortiz, Peter Wirbing (häftad).

Köp båda 2 för 700 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »