Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-06-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
278 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147113385
Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete (häftad)

Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete

(11 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-01
426
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Författarna beskriver socialpedagogik som ett kunskapsområde i det akademiska ämnet socialt arbete och ger rikliga exempel på socialpedagogiska tillämpningar i arbete med människor i problematiska livssituationer. De närmar sig spännande professionella förhållningssätt som tar fasta på den motivation och kraft människor själva har.

Läs mer
Boken tar även upp framväxten av de socialpedagogiska utbildningarna samt den moderna och utvecklade socialpedagogik vi idag talar om, till exempel i samband med samhällets inkluderings- och exkluderingsprocesser.
Syftet med boken är att synliggöra pedagogikens betydelse i det sociala arbetet, vilket i ringa utsträckning beskrivits i litteratur kopplat till socialt arbete under de senaste decennierna. I praktiska exempel analyseras hur det pedagogiska tänkandet formar positiva och professionella tillämpningar av social pedagogik i socialt arbete.
I upplaga 2 har de socialpedagogiska utgångspunkterna tydliggjorts och nya arenor för socialpedagogiken presenteras. Ett nytt kapitel om socialpedagogiska vändpunktsprocesser har också tillkommit. Innehållet har breddats mot behandlingspedagoger och andra yrken som ryms inom det socialpedagogiska fältet.
Boken används på en rad socionom- och socialpedagogutbildningar, behandlingspedagogutbildningar och andra kurser och närliggande utbildningar där socialpedagogik ingår.

Om författarna
Christer Cederlund (huvudförfattare) är fil.mag. i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.
Stig-Arne Berglund är fil.dr i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete
  2. +
  3. Gemenskaper. Socialpedagogiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gemenskaper. Socialpedagogiska perspektiv av Lisbeth Eriksson, Gunilla Nilsson, Lars A Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Social pedagogik - I goda möten skapas goda skäl

    Stig-Arne Berglund

    Hur når man som behandlingsarbetare fram till de personer som man vill stödja och hjälpa? Grundtanken i Stig-Arne Berglunds angreppssätt är att det goda mötet skapar dessa förutsättningar. Endast genom att komma ungdomarna och deras självbild rikt...