Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
337 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147113392

Socialt arbete i storstaden : villkor och praktik

Häftad,  Svenska, 2019-01-03
456
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dagens snabba urbanisering och omvandlingen av urbana miljöer är en global trend, och det pågår en förändring av storstäderna även i Sverige. Men storstäderna är inte enbart möjligheternas domän; här finns också en koncentration och en mångfald av sociala problem.

Globaliseringen och det anonyma storstadslivet gör individer i samhällets utkanter extra sårbara i en tid då välfärdsstaten tar mindre ansvar för människors välfärd. Dessa samhällsförändringar ställer det sociala arbetet inför nya frågor och utmaningar. Det är det som den här antologin lyfter fram, betraktade ur ett storstadsperspektiv, och ger en teoretisk och metodologisk utgångspunkt för det sociala arbetets villkor och praktik.

Boken är avsedd för grundläggande utbildningar i socialt arbete och sociologi vid universitet och högskolor, men kan med fördel användas även i andra ämnen och utbildningsformer.

Om författarna
Huvudredaktörerna och författarna har lång erfarenhet av undervisning och forskning i socialt arbete, sociologi och statsvetenskap. Minoo Alinia är docent i sociologi och lektor i socialt arbete och Welat Songur är fil.dr i statsvetenskap och lektor i socialt arbete. Båda är verksamma vid Institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola.

Medförfattare till boken är Alireza Behtoui, Magdalena Elmersjö, Ali Hajighasemi, Fredrik Hertzberg, Ellen Håkansson, Sylwia Koziel, Zhanna Kravchenko, Jonas Lindström, Finnur Magnússon, Anders Neergaard och Hassan Sharif.

Sagt om boken
"[...] Studenter i ämnen som socialt arbete och sociologi kommer att ha mycket stor behållning av antologin för att få ökad förståelse för det sociala arbetets särskilda utmaningar i storstaden." Publicerades i BTJ-häftet nr 6, 2019. Lektör Maria Fridstjerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete i storstaden : villkor och praktik
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • BeGreppbart - Intersektionalitet

    Minoo Alinia, Kalle Berggren

    Boken introducerar intersektionalitet som begrepp och kritiskt perspektiv. Intersektionalitet är ett begrepp som blivit populärt i Sverige under det senaste decenniet - men vad innebär det egentligen? Boken fördjupar sig i begreppets historiska oc...