Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2018-06-29
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Doeba
ISBN
9789147113651
Kritiskt tänkande (häftad)

Kritiskt tänkande

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-06-29
298
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utan tvivel är man inte riktigt klok är ett bevingat uttryck som visar att kritiskt tänkande är drivkraften för en hållbar samhällsutveckling. Att öka förmågan till kritisk analys är därför ett centralt mål för all utbildning från förskola till universitet. Men hur gör man egentligen för att tänka kritiskt?

Läs mer
Boken visar hur nya idéer skapas och prövas. Den digitala informationen och den globala rörligheten ökar vår förmåga att skapa nya lösningar, samtidigt som vår sårbarhet blottas. Boken reflekterar över olika situationer för problemlösning och beslut. Den presenterar tio praktiska verktyg för tillämpning av kritiskt tänkande. Checklistor och fördjupningsuppgifter ger dessutom möjlighet till diskussion i aktuella samhällsfrågor - för exempelvis lärare, journalister, jurister, socionomer, läkare, poliser och ekonomer.
Förmågan till kritisk tänkande kräver tid att mogna, varför boken passar utmärkt som följeslagare från början av en högskoleutbildning fram till det avslutande examensarbetet.
Den tredje upplagan av denna uppskattade bok har fått nya avsnitt om etisk prövning, norm-, bild-, statistik-, begrepps- och diskurskritik.

Om författarna
Lars Torsten Eriksson, professor emeritus, tilldelades 2017 års läromedelsförfattarpris Lärkan i kategori Universitet/Högskola av Sveriges Läromedelsförfattares Förbund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kritiskt tänkande
 2. +
 3. Tänka, snabbt och långsamt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman (pocket).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kritiskt tänkande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant men tung att läsa
  Mar, 7 november 2018

  Boken var intressant och tog upp många olika synvinklar och tankesätt när det kommer till kritiskt tänkande. Författaren tar upp många relevanta exempel som förtydligar vad huvudtanken med varje kapitel är. Dock är boken ganska tungläst, dels pågrund av språket som används och dels på den mängd exempel som används. Vissa delar av bokens innehåll upprepas dessutom genom resten av boken vilket gör att den blir tyngre och tråkigare att läsa.

 2. Aktuell och tänkvärd - givet köp!
  H Grieger (Stockholm), 24 juli 2018

  I en värld av alternativa fakta känns Erikssons nya upplaga ännu mer aktuell och självklar än tidigare, faktiskt. Borde läsas av alla!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Torsten Eriksson

Bloggat om Kritiskt tänkande