Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2018-06-29
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Doeba
ISBN
9789147113651
Kritiskt tänkande (häftad)

Kritiskt tänkande

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2018-06-29
340
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utan tvivel är man inte riktigt klok är ett bevingat uttryck som visar att kritiskt tänkande är drivkraften för en hållbar samhällsutveckling. Att öka förmågan till kritisk analys är därför ett centralt mål för all utbildning från förskola till universitet. Men hur gör man egentligen för att tänka kritiskt?

Läs mer
Boken visar hur nya idéer skapas och prövas. Den digitala informationen och den globala rörligheten ökar vår förmåga att skapa nya lösningar, samtidigt som vår sårbarhet blottas. Boken reflekterar över olika situationer för problemlösning och beslut. Den presenterar tio praktiska verktyg för tillämpning av kritiskt tänkande. Checklistor och fördjupningsuppgifter ger dessutom möjlighet till diskussion i aktuella samhällsfrågor - för exempelvis lärare, journalister, jurister, socionomer, läkare, poliser och ekonomer.
Förmågan till kritisk tänkande kräver tid att mogna, varför boken passar utmärkt som följeslagare från början av en högskoleutbildning fram till det avslutande examensarbetet.
Den tredje upplagan av denna uppskattade bok har fått nya avsnitt om etisk prövning, norm-, bild-, statistik-, begrepps- och diskurskritik.

Om författarna
Lars Torsten Eriksson, professor emeritus, tilldelades 2017 års läromedelsförfattarpris Lärkan i kategori Universitet/Högskola av Sveriges Läromedelsförfattares Förbund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kritiskt tänkande
 2. +
 3. Tänka, snabbt och långsamt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman (pocket).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kritiskt tänkande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Heltäckande genomgång av vad kritiskt tänkande är
  Ingrid Sofia Ek, 25 september 2020

  Noggrann genomgång av vad kritiskt tänkande innebär, återgivet på ett sätt som i alla fall höll igång mitt intresse genom hela boken.

 2. Intressant men tung att läsa
  Mar, 7 november 2018

  Boken var intressant och tog upp många olika synvinklar och tankesätt när det kommer till kritiskt tänkande. Författaren tar upp många relevanta exempel som förtydligar vad huvudtanken med varje kapitel är. Dock är boken ganska tungläst, dels pågrund av språket som används och dels på den mängd exempel som används. Vissa delar av bokens innehåll upprepas dessutom genom resten av boken vilket gör att den blir tyngre och tråkigare att läsa.

 3. Aktuell och tänkvärd - givet köp!
  H Grieger (Stockholm), 24 juli 2018

  I en värld av alternativa fakta känns Erikssons nya upplaga ännu mer aktuell och självklar än tidigare, faktiskt. Borde läsas av alla!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Torsten Eriksson

 • Att utreda forska och rapportera

  Lars Torsten Eriksson, Finn Wiedersheim-Paul

  HUR GENOMFÖR JAG EN UNDERSÖKNING SOM BLIR VÄL GODKÄND? Den här upplagan av denna klassiska metodbok utgår från användningen av de allt effektivare IKT-programmen och de stora datamängder som finns i databaser och register. Läs mer Informations- oc...

 • Rapportboken - hur man skriver uppsatser, artiklar och examensarbeten

  Lars Torsten Eriksson, Finn Wiedersheim-Paul

  Rapportboken ger både en snabb överblick av utrednings- och forskningsuppdrag och fungerar som guide vid de enskilda stegen i undersökningsprocessen. Läs mer Författarnas avsikt är att boken ska studeras i samband med granskning och genomförande a...