Köprättens grunder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-01-11
Upplaga
14
Förlag
Liber
Dimensioner
216 x 154 x 16 mm
Vikt
375 g
SAB
Oeaca
ISBN
9789147113668
Köprättens grunder (häftad)

Köprättens grunder

Häftad Svenska, 2018-01-11
349
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken tar upp de rättsliga regler som behandlar köp av lös egendom och konsumentens avtal med näringsidkare om olika tjänster.

Läs mer
Varje dag äger en mängd olika köp rum. Det kan gälla köp av en dator eller en bil eller mer komplicerade köp av hela anläggningar till industrin. De rättsliga regler som behandlar köp av lös egendom har därför stor betydelse och ges ordentligt utrymme i boken.
Varje dag ingås också åtskilliga avtal om tjänster. Bilen behöver lämnas in för reparation, båten kräver vinterförvaring och huset måste renoveras. De regler som behandlar konsumentens avtal med näringsidkare om olika tjänster spelar en viktig roll och har ett eget kapitel i boken.
Boken tar också upp lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, som reglerar bland annat avtal som ingås på internet.
Dessutom finns här en genomgång av den särskilda lag som reglerar köp med hjälp av kontokort och andra så kallade betalningsinstrument. Vidare behandlas internationella köp i ett kapitel.
Köprättens grunder är främst avsedd att användas som grundläggande lärobok vid universitet och högskolor samt i olika yrkeskurser och företagsinterna utbildningar. Den lämpar sig också väl för var och en som på egen hand vill sätta sig in i köprättens grunder.

Om författarna
Peter Gerhard har under många år varit verksam som universitetslektor i handelsrätt vid Lunds universitet. Han arbetar som konsult och ansvarar också för olika utbildningsprogram inom näringslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Köprättens grunder
  2. +
  3. Associationsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Associationsrätten : en introduktion av Svante Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 551 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Gerhard

  • Marknadsrättens grunder

    Peter Gerhard

    Marknadsrättens grunder ger en grundläggande översikt över hela marknadsrätten. Boken behandlar marknadsföringslagen med dess reglering av bland annat förbud mot vilseledande marknadsföring, fakturaskojeri, vilseledande efterbildningar, jämfö...

Bloggat om Köprättens grunder